Written by

Najbolje aplikacije za editovanje video zapisa

moj android| Views: 326

Telefoni su u posljednje vrijeme toliko kvalitetni da ih ljudi sve više koriste za snimanje video zapisa što uopšte ne čudi jer većina njih podržava snimanje i u 4K rezoluciji. Postoje čak i muzički spotovi te filmovi koji su snimljeni upravo mobilnim telefonom.

Ako želite da snimate ozbiljnije video zapise pomoću vašeg telefona onda vam sigurno trebaju i posebne aplikacije pomoću kojih ćete ih editovati. Mi vam otkrivamo pet najboljih koji se trenutno mogu pronaći na tržištu.

ActionDirector i PowerDirector

Ovo su trenutno dvije najpopularnije aplikacije za editovanje video zapisa. Prva je nešto jednostavnija i pomoću nje možete snimati i brzo dodati filtere, a postoji opcija ubrzanog i usporenog snimka.  PowerDirector je tradicionalniji, radi na bazi importovanja video zapisa, sječenja i spajanja. Najbolje radi na nekim većim ekranima poput Chromebooks-a.

Adobe Premiere Clip

Adobe je kompanija koja ima zaista mnoštvo mobilnih aplikacija među kojima su popularni Lightroom te nekoliko photoshop aplikacija, ali i jedna za editovanje video zapisa. Ovo je prosječna aplikacija za mobilne telefone i pomoću nje možete raditi samo najosnovnije stvari, ali ako ste početnik sigurno će vam dobro doći.

Mark – Clapperboard Simplified

Ovo je mobilna verzija Clapperboard-a i posjeduje većinu funkcija koje su vam potrebne u ovakvoj aplikaciji među kojima je praćenje scene i numerisanje što će vam biti od velike pomoći kasnije kad budete montirali. Besplatna je i kao stvorena za sve one koji se žele baviti filmom a imaju ograničen ili uopšte nemaju budžet.

DubScript Screenplay Writer

Aplikacija koja se ne tiče direktno editovanja video zapisa već pisanja scenarija za isti. Postoji zaista mnogo aplikacija za obradu riječi kao što su Google Docs i Microsoft Word, ali oni avanturistički pisci sigurno će odabrati DubScript jer ova aplikacija tekst automatski oblikuje u formu scenarija što olakšava posao.

FiLMiC Pro

Ekstremno popularna aplikacija za iOS koja ima zaista mnoštvo zanimljivih funkcija među kojima je manuelna kontrola, podržava 240 FPS, histogram i još mnogo toga sa čim ćete vaš video editovati kao profesionalac.