Written by

Najbolje aplikacije za fitness i fizičku aktivnost

moj android| Views: 411

fitness

Ukoliko vodite računa o svom zdravlju, pazite na ishranu i želite da imate redovnu fizičku aktivnost u tome vam mogu pomoći brojne aplikacije koje možete proonaći na Play Store-u.

Enodomondo

Ovo je sigurno jedna od najboljih i najpopularnijih fitness aplikacija na tržištu. Pomoću nje možete pratiti vaš fitness napredak i performanse. Pomoću nje možete snimiti pdsticajni govor za vaše prijatelje koji tek počinju da vježbaju i još mnogo toga. Veći dio aplikacije je u potpunosti besplatan, a za simboličnu svotu novca možete kreirati svoj lični plan vježbanja, analizirati otkucaje srca i riješiti se reklama.

FitNotes

Većini ovih Android aplikacija za fitnes je glavna funkcija da na neki način preuzmu kontrolu nad vašim životom i pomognu vam da budete u formi. FitNotes radi upravo suprotno i dozvoljava vam da radite ono što vam najviše odgovara. Ova aplikacija je besplatna i ne sadržava reklame. U njoj se nalazi baza podataka pomoću koje pratite vaš napredak te da pravilno kategorišete vrste vježbi.

Google Fit

Ovo je jedna od prvih aplikacija ovakvog tipa, a jedan od razloga zbog kojih je sjajna je zato što ima potunu integraciju sa Android Wear uređajem. Pored toga pomoću nje možete analizirati tok vježbanja, a posebno je korisna za početnike.

Home Workout

Ovo je sigurno jedna od jednostavnijih aplikcija za koju nije potrebna nikakva dodatna oprema. Da biste je koristili nije neophodno da idete u teretanu i koristite neka pomoćna sredstva. Ona sadrži vježbe za zagrijavanje, vježbe za bicepse i još mnogo toga. Tačnije ovo je aplikacija koja će vam obezbijediti vježbe koje možete raditi kod kuće. Ako niste ljubitelj teretana kao stvorena je za vas.

Jefit

Ova aplikacija će se za tren oka pretvoriti u vašeg ličnog trenera i postoji mali broj razloga zašto ne treba to da mu dozvolite. Sadrži bazu podataka u kojoj se nalazi više od 1300 vježbi koje uključuju animacije sa instrukcijama kako da ih izvodite. Pored toga tu je i standardno praćenje fitnes performansi i fitness plan.

MyFitnessPal

Ovo je sigurno, trenutno, jedna od najpopularnijih aplikacija jer na prvom mjestu pomaže da pratite gubitak kalorija, a u bazi podataka sadrži informacije za više od šest miliona različitih namirnica. Pored toga sadrži recepte za zdrave obroke, pomoću nje možete pratiti unos vode.