Written by

Najbolje aplikacije za Keto dijetu

moj android| Views: 2068

spiner

U posljednjih nekoliko godina keto i paleo dijeta su postale veoma popularne i sve veći broj ljudi se hrani upravo na način da u svoj organizam unose veće količine proteina, što manje ugljenih hidrata i da je većina namirnica iz organskog uzgoja.

Da biste u potpunosti bili sigurni da pravilno pratite način ishrane koji želite u tome vam mogu pomoći aplikacije za vaše Android telefone.

Allrecipes Dinner Spinner

Ova aplikacija sadrži više od 1000 recepata i to u video formatu koji će vam poslužiti da napravite sjajna jela čak i ako niste pretjerano spretni u kuhinji. Svoje recepte možete aploudovati u aplikaciju i podijeliti sa ostalim korisnicima.

Carb Manager

Ovo je jedna od skupljih aplikacija za keto dijetu, ali prema riječima korisnika isplati se, jer vam pomaže da pratite unos ugljenih hidrata, proteina, masti i kalorija. Aplikacija uključuje i bazu podataka od više od milion namirnica,  pored toga sadrži kalkulator za računanje unosa vode  te forume i tekstove vezane za ovaj način prehrane.

Lifesium

Ovo je jedna od popularnijih aplikacija kad su dijete u pitanju jer je možete koristiti za različite vrste dijeta, uključujući i keto. Besplatna verzija aplikacije uključuje dijetu i praćenje fitenes aktivnsoti, bilježi vaše prehrambene navike i prema tome vam preporučuje šta da jedete i koliko aktivni da budete.

MyFitnessPal

Ovo je jedan od najozbiljnih brojača kalorija ako vam je to najvažnije kad je dijeta u pitanju onda ovu aplikaciju morate skinuti. Sadrži bazu podataka od preko šest miliona namirnica, a pored toga podržava finess tracker kao i mnoge fitnes aplikacije.

My CookBook

Ovo je prilčno jednostavna aplikacija u koju možete importovati recepte iz brojnih izvora. Pored toga recepte možete unositi ručno. Aplikacija je navjerovatno jednostavna, dodajte recepte, rangirate ih, komunicirate sa ostalimkorisnicima, informišete se.