Written by

Najbolje aplikacije za offline mape

moj android| Views: 390

 

Mape koje imate na mobilnim telefonima nisu od neke koristi ako se one mogu koristiti samo u online modu, posebno ako treba da idete na neko duže putovanje, ako ste u romingu i slično. Iz tog razloga mi smo za vas izdvojili najbolje offline mape koje će vam pomoći da ne zalutate.

Google Maps

Jedan od glavnih razloga zbog kojih je ova aplikacija popularna jeste zato što je korisna i što radi posao. Odnedavno postoji i offline verzija koja besprijekorno radi i kad nemate internet. Ovo je posebno važno za situacije kad ste u romingu ili kad jednostavno nemate domet. Aplikacija nudi precizne mape za više od 220 zemalja i više od 15 hiljada gradova. Kompatibilna je sa mnogim jezicima. 

Maps.me

Ova aplikacija ima zaista odličnu reputaciju među putnicima, veoma je detaljna i sadrži gomilu veoma korisnih stvari kao, na primjer, lokacije restorana, hotela, parkinga, pa čak i mjesta sa wi-fi signalom. Funkcija pretraživanja radi i offline.

HERE WeGo

Veoma jednostavna, jasna i elegantna aplikacija koja vam nudi sve što vam je potrebno kad su mape u pitanju. Možete je koristi u gotovo cijelom svijetu, možete je prilagoditi, možete sačuvati pojedine lokacije te dodavati svoje informacije nakon što ih skinete na uređaj.

OSMand

Aplikacija ima sjajne funkcionalnosti, daje glasovne smjernice, a dolazi u besplatnoj i plaćenoj verziji. Besplatna verzija ima limit od 10 skidanja mapa, a ostali dodaci se plaćaju.  Većina od ovih aplikacija se može koristiti i na Android i iOS uređajima.