Written by

Najbolje aplikacije za prebacivanje fajlova sa telefona na PC

kako? lako!| Views: 166

Jedna od stvari koje ljudi često treba da urade jeste da prebacuju fajlove sa mobilog uređaja na desktop računar.  Ponekad su u pitanju fotografije, nekad je to pjesma, audio ili video zapis, a nerijetko su neki poslovni dokumenti. Šta god treba da prebacujete ovo su aplikacije koje će vam taj posao olakšati.  

AirDroid

Ovo je jedna od najpopularnijih aplikacija ovog tipa jer pored ove osnovne ima još mnoštvo korisnih funkcija koje uključuje slanje SMS/MMS poruka sa vašeg računara, zatim primanje notifikacija i još mnogo toga. Pomoću nje možete pronaći čak i izgubljeni telefon, kontrolisati kameru i koristiti aplikacije.

Cloud Storage

Ovo je sjajan metod za prebacivanje fajlova sa mobilnih telefona na računar i obrnuto. Postoje brojni servisi koji rade po ovom principu poput Dropbox-a Google Drive-a i mnogih drugih.  Prebacivanje fajlova je krajnje jednostavno. Sve što treba da uradite jeste da fajlove sačuvate na nekom Cloud servisu i kasnije ih možete otvoriti na svim urešajima na kojima imate Cloud.

Feem

Ovo je jednostavna aplikacija koja ima samo jednu funkciju i obavlja je sjajno. Ona prebacuje fajlove sa jednog uređaja na drugi ukoliko su povezani samo putem iste wi-fi mreže što zaista olakšava stvari.

Pushbullet

Pored prebacivanja fajlova, ova aplikacija ima i brojne druge funkcije. Pomožu nje možete primati notifikacije sa vašeg telefona na drugim uređajima,  a jedina mana joj je što nije u potpunosti besplatna, ali ako vam je ovakva aplikacija neophodna sigurno će se isplatiti.

Resilio Sync

Malo drugačija aplikacija koja funkcioniše kao cloud servis pomoću koga možete prebacivati fajlove u svim pravcima, a radi na svim operativnim sisitemima. Veoma je jednostavna za korištenje.