Written by

Najbolje aplikacije za prevode

moj android| Views: 2048

Aplikacije za prevod su veoma važne jer pomažu korisnicima da komuniciraju bez pomoći ljudskog faktora što može biti zaista sjajno kad se nalazite u nekim stranim zemljama.  One dolaze u različitim oblicima i veličinama. Iako je Google Translate najpopularnija ovog tipa, sigurno nije jedina.

BK Translate

Jedna od mnogih aplikacija ovog tipa, ali i jedna od boljih. Podržava desetine stranih jezika među kojima su i oni popularniji poput španksog, arapskog, njemačkog, indonežanskog, francuskog… svaka aplikacija radi na isti način. Prevodi sa bilo kojeg jezika koji odaberete na engleski. Možete je koristiti putem kucanja teksta, glasovnih poruka, ali i rukopisom.

Dict Box

Ovo je višejezični riječnik koji podržava brojne svjetske jezike. Ono po čemu se izdvaja jeste što je možete koristiti i u offline modu, a sadrži i korekciju riječi, kako se koja riječ izgovara, slike, kartice za lakše pamćenje i još mnogo toga.

Dict.cc

Ovo je multijezični riječnik, aplikacija i prevodilac. Funkcioniše sa brojnim jezicima, uključujući francuski, italijanski, latinski, portugalski, rumunski, španski, ruski i mnogim drugima.  Pomoću ove aplikacije možete prevoditi riječ po riječ, ali i pojedine fraze.  Funkcioniše i u offline modu.

Dictionary Linguee

Ovo je veoma popularna aplikacija i uopšte ne čudi zato što je veoma moćna. Podržava brojne strane jezike, a ono što joj je prednost jeste činjenica da se jednostavno koristi.  Smatra se jednom od najboljih kad su u pitanju mobilni telefoni. 

Google Play Books

Ova aplikacija je jedna od onih koje staromodne stvari obavljaju na moderan načn kao i sve kad je u pitanju tehnologija. Posjeduje brojne rječnike, vodiče, knjige o jeziku. Možete ih pronaći na brojnim svjetskim jezicima, a prednost je što podržava offline skidanje i sinhronizaciju više uređaja.