Written by

Najbolje aplikacije za prevođenje teksta govora i fotografija

m:apps, preporučujemo| Views: 299

Ako vam je često neophodno da neki tekst ili govor morate prevesti u hodu, onda vam je prijeko potrebna dobra aplikacija za prevođenje. Mi vam preporučujemo neke od najboljih.

Microsoft Translator

Glavna prednost ove aplikacije je činjenica da može raditi i bez internet konekcije što će vam dobro doći ako se našete u nekoj stranooj zemlji. Podržava 42 jezika, veoma je jednostavna za upotrebu i sigurni smo da ćete sa njom lako snaći.

Translate voice

Ovo je najbolja aplikacija za raspoznavanje glasa. Radi po principu da vi kažete riječ ili cijeli paragaf, a aplikacija će vam sve prevesti. Posebno je praktična za situacije u kojima niste u mogućnosti da tipkate, a kada vam je hitno da prevedete neku riječ ili frazu. Možete je koristiti i u direktnom dijalogu.

Linguee

Ovo je aplikacija koja je u stvari rječnik, a pored zaista velikog broja riječi posjeduje i mnoštvo drugih funkcionalnosti koje su uglavnom besplatne. Ova aplikacija nudi prijedloge rečenica, audio izgovor kao i integraciju brze pretrage. Podržava španski, njemački, francuski, portugalski, ruski, kineski, japanski, italijanski, holandski i poljski.