Written by

Najbolje aplikacije za roditelje

m:ovo m:ono| Views: 116

Kažu da je u današnje vrijeme puno teže biti roditelj nego što je to bilo prije 20 ili 30 godina, ali na svu sreću novopečeni roditelji u današnje vrijeme mogu potražiti pomoć tehnologije pa tako postoji mnoštvo aplikacija koje će vam pomoći oko brojnih nedoumica koje roditelji imaju.   

Za vas smo odabrali pet najboljih.

Baby Connect

Nije važno da li postajete roditelj po prvi ili četvrti put, ova aplikacija vam može biti zaista korisna. Između mijenjanja pelena, hranjenja i zakazivanja pregleda kod doktora sigurno vam je potrebna pomoć kod organizacije. Ova aplikacija je upravo to, fenomenalan alat koji će vam pomoći da upratite raspored spavanja, hranjenja i svega ostalog. Isto tako možete namjestiti podsjetnike kad treba bebu da nahranite ili da joj date lijek.

Total Baby Pro

Ovo još jedna u nizu aplikacija  koja nudi upravljanje dnevnim rasporedom i obavezama pomoću koje možete pratiti napredak vaše bebe. U aplikaciju možete unositi raspored dojenja/hranjenja, raspored vakcina kao i spavanje. Ako imate više od jednog djeteta možete unositi dvije različite tabele.

Chore Pad

Ovo je za one čija su djeca dovoljno velika da mogu obavljati neke lakše kućanske poslove u kojima sigurno neće uživati. Ova aplikacija je jednostavan i veoma zabav način da djecu uključite u održavanje domaćinstva što je jako važno za stvaranje zdravih navika.

Baby Nursing – Breastfeeding Tracker

Dojenje se mnogim ženama čini kao mačiji kašalj, ali većini ono predstavlja veliki izazov. Ova aplikacija je namijenjena upravo praćenju podoja i pomoći će vam da imate tačan uvid u to koliko često vaša beba traži da jede. U aplikaciju možete unositi i fotografije te pratitit bebinu težinu i svaki razvojni skok.

Cozi

Ova aplikacija je u stvari porodični kalendar kome pristup imaju svi članovi vaše porodice. Kao stvorena je za ovaj ubrzan način života koji nas je sve manje-više uhvatio u svoj vrtlog. Pomoći će vam da budete porodično organizovaniji.