Written by

Najbolje aplikacije za screenshot

moj android| Views: 241

Mi smo uvjereni da ne postoje ljudi koji imaju pametni telefon, a koji ne koriste opciju screenshot. Ali jeste li znali da postoje posebne aplikacije koje će vam sigurno dobro doći ako često upotrebljavate screenshot?

AZ Screen Recorder

Primarna funkcija ove aplikacije je upravo snimanje ekrana vašeg telefona i to u svojstvu video zapisa, ali ova aplikacija ima još mnogo korisnih funkcija. Ova aplikaciija je popularna jer nema nikakve vodene žigove, nema reklame i jednostavno se koristi. 

Screenshot Touch

Ovo je nešto ozbiljnija aplikacija koja sadrži notifikacije za brzi pristup. Neke od funkcija koje posjeduje su: alat za isijecanje fotografija, dugme scroll tako da možete produžiti screenshot-ove, zatim snimanje zaslona i još mnogo toga. Pomoću ove aplikacije možete snimiti screenshot tako što ćete protresti telefon. Postoje dvije verzije, jedna je besplatna i sadrži reklama, a druga je premium i ona sadrži reklame.

Screen Master

Ovo je još jedna veoma moćna aplikacija koja obezbjeđuje mnogo više funkcija od samog snimanja ekrana i jako je povoljna. Sadrži brojne opcije za snimanje ekrana, uključujući i snimak cijele web stranice i dugme za brzi pristup.

Svaki digitalni asistent

Gotovo svaki digitalni asistent na pametnim telefonima ima sjajne opcije za screenshot-ove, među njima prednjače Samsung Bixby i Google Assistant. Oba su veoma jednostavna za upotrebu i od njih ćete dobiti sve što vam je potrebno.

Vysor

Apilikacija poput ove ima zaista mnogo, a one omogućavaju da ekran vašeg telefona prebacite na desktop računar, a zatim pomoću PrtScn dugmeta snimite željenu fotografiju.

Dugmad na mobilnom telefonu

U krajnjoj liniji uvijek možete dugmad na vašim telefonima za snimanje. Na većini telefona za snimanje ekrana potrebno je pritisnuti dugme za gašenje i tipku za smanjivanje tona, ali vi za svaki slučaj provjerite da li je i na vašem telefonu tako.