Written by

Najbolje AR igrice za Android

m:apps, preporučujemo| Views: 313

Otkako je svijet zahvatila Pokemon GO groznica, koja je omogućavala igračima da hvataju pokemone u “stvarnom” svijetu, AR igre (augmented-reality) za Android uređaje postale jako popularne.

Napretkom tehnologije u smarfornima i dolaskom novih Android OS verzija igrice za pametne telefone su još više unaprijeđene. Danas donosimo listu najboljih igrica u 2018. godini koje uključuju proširenu stvarnost, a koje biste trebali isprobati.

  1. Pokemon GO

Pokemon GO u potpunosti je zarazila svijet u 2016. godini i tada su je isprobali gotovo svi koji su imali pametni telefon. Iako je s vremenom popularnost igrice značajno pala još uvijek je solidna igrica za relaksaciju

  1. My Tamagotchi Forever

Za sve one koji su odrasli u 90-tima Tamagotchi priziva nostalgiju, a sad je dostupan i na pametnom telefonu. Zahvaljujući AR tehnologiji sada možete izrađivati, prilagođavati i optimizovati Tamagotchi likove.

  1. Knightfall AR

Knightfall AR donosi srednji vijek i srednjovjekovne bitke na ekrane smarfona. Impresivne lokacije i interaktivna mapa osiguraće zabavu gejmerima, koji će uživati u njoj satima. Ono što je bitno da je igrica besplatna.

  1. Zombies, Run!

Zombies, Run je fitness igrica. Proširenu stvarnost donosi kada krenete u šetnju ili na trčanje i sve dok ste u pokretu možeteotključati različite dijelove priče. Možete je koristiti i na traci za trčanje, ukoliko vam se ne izlazi van po kišnom danu. Igrica je besplatna, ali moguće je platiti za dodatne sadržaje.

  1. Brickscape

Brickscape je zanimljiva igra za smartfone za koju kažu da izaziva nevjerojatnu zavisnost. Namijenjena je za Android pametne telefone i moguće je igrati u zatvorenom prostoru, ili bilo gdje vani.