Written by

Najbolje foto aplikacije za Android uređaje

moj android| Views: 82

fotke

U posljednjih nekoliko godina, tradicionalne fotoaparate su zamijenile kamere na pametnim telefonima, a dijeljenje fotografija na društevnim mrežama nam je postala jedna od omiljenih aktivnosti. Zato ni ne čudi što su aplikacije za uređivanje fotografije prilično popularne.

U virtuelnim prodavnicama se može naći mnoštvo aplikacija za editovanje fotografija, a mi vam danas otkrivamo najboljih pet i to onih besplatnih. Krenimo redom.

Autodesk Pixlr

Ono što će vas sigurno, na prvu privući da instalirate ovu aplikaciju jeste činjenica da se na njoj ne prikazuju nikakvi oglasi i iritantne reklame koje zaklanjaju većinu displeja. Interfejs ove aplikacije je čist, pregledan, veoma jednostavan za upotrebu i ništa vam neće odvlačiti pažnju dok se bavite uređivanjem svojih fotografija. Aplikacija sadrži više od stotinu raznih efekata, veoma moćne alatke za uređivanje i pregršt opcija za izradu kolaža koje vam zaista dozvoljavaju da budete više nego kreativni. Kad je u pitanju pohrana fotografija to je takođe olakšano klikom na dugme “favorites”.

Photo Editor by Aviary

Ova aplikacija je kao stvorena za sve zaljubljenike u fotografiju jer uveliko olakšava posao editovanja bilo da se radi o nekim velikim stvarima ili sitnicama. Samo jednim dodirom kontrolišete dostupne stikere, filtere i efekte. Mnogi koje je koriste kažu da ova je ova aplikacija mali foto studio koji nosite u svom telefonu. Obavezno je isprobajte.

Cupslice Photo Editor

Posebno namijenjena početnicima u oblasti fotografisanja i editovanja aplikacija koja je na prvom mjestu jednostavna za upotrebu. Lista efekata, alatki za uređivanje i konfiguracije fotografija je prilično dugačka te će vam uz malo truda fotografije pretvoriti u umjetnička djela. Putem ove aplikacije fotografije možete postovati na Facebook, Twitter i ostale društvene mreže kao i na WhatsApp i Line servise za ćaskanje.

Adobe Photoshop Express

Potpuno je besplatna, a omogućva vam pristup impresivnoj Adobe biblioteci koja ima fenomenalne karakteristike za editovanje, uključujući uklanjanje crvenila, kao i filtera na samo jedan dodir. Besplatna opcija ne sadrži baš sve efekte i filtere kao i ful verzija koja zahtjeva mjesečnu pretplatu, ali nekome ko se ne bavi profesionalnom fotografijom će sasvim dobro poslužiti.

Adobe Lightroom

Gtovo svi softveri koji dolaze iz Adobe kompanije su u samom vrhu po kvalitetu kada je u pitanju obrada fotografija, a ništa nije drugačije ni sa Android aplikacijom Lightroom. Da biste koristili ovu aplikaciju na telefonima treba da imate instaliranu Adobe Lightroom 5 desktop opciju kao i Adobe Creative Cloud profil. Pomoću ove aplikacije možete izmeniti fotografije snimljene telefonom, ali i bilo kojim drugim aparatom. Kao i sve ostale i ova aplikacija pruža mnoštvo efekata, filtera i alata pomoću kojih će vaše fotografije zaista zablistati.