Written by

Najbolje igrice za VR

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 725

 

Ljubitelji horor igara biće posebno oduševljeni kada čuju da se ovaj žanr igrica savršeno uklapa uz VR konzole i smartfone. Moguće ih je igrati na različitim klasičnim i mobilnim platformama poput PlayStation VR, HTC Vive, Oculus Rift, GearVR i Google DayDream.

Doors of Silence

Klasična horor igra, u kojoj se se iznenada pojavljuju čudovišta, ima zasluženo pravo da zauzme prvo mjesto. Međutim, uz kvalitetni VR sadržaj ova igra pruža posebnu atmosfersu za gejmere. „Vrata tišine“ je igra smještena u napušteni azil, dok su igrači progonjeni od duhova.

Dreadhalls

Kada se pojavila igrica mnogi su rekli da je ovo najstrašnija igrica svih vremena. Mora se priznati da ova tvrdnja nije daleko od istine. Oni najhrabriji koji se usude da je probaju, uvjeriće se da nasumično generisani nivoi čine igru poput neke beskonačne noće more. Idealna za probati sa vašim prijateljima da testirate hrabrost za Noć vještica.

Affected – The Manor

„Ne okrećite se za sobom“ mogao bi da bude moto ove igrice. Kuća strave je još jedna na top listi horor igrica rezervisana isključivo za one najhrabrije. U suštini, riječ je o kući strave u kojoj igrače očkuje niz zastrašujućih susreta. Igrica je dobra za povremene horor seanse, koja ima dovoljno raznolikosti kako bi se plašili i iz više pokušaja.

Buried Alive

Klasičan horror scenario koji je za mnoge stvarna fobija. Igrač se probudi u kovčegu, šest metara ispod zemlje, prepušten na milost i nemilost. Ova jedinstvena horor puzzle igra svojim konceptom testira inteligenciju i podstiče igrača da pruži svoj maksimum.

Resident Evil 7

Kultna horor igra koja je ubrzo nakon izlaska zabilježila dva i po miliona prodatih primjeraka širom svijeta da bi ubrzo dogurala do 5 miliona prodatih kopija. Takođe je osvojila i nagradu za najbolju VR igru, uz pomoć Playstation VR uređaja. Tokom prošle godine, za Resident Evil 7 je dodata i Gold edicija, koja je pored same igre donijela i dva DLC paketa – End of Zoe, koji pruža više detalja od Zoinoj sudbini, i Not a Hero DLC uz koji ova igrica postaje prava pucačina.