Written by

Najbolje karakteristike Android operativnog sistema

moj android| Views: 291

Ljubitelji modernih tehnologija se dijele na one koji vole Android i oni koji više poštuju Apple, a mi ćemo se danas fokusirati na prednosti Android operativnog sistema koji je dostpuniji ljudima nego što je to Apple.

File Managment

Ova opcija na Apple-u je previše restriktivna za većinu nas, dok na Androidu čuvanje fajlova je uvijek korisno i jednostavno.  Ako želite sačuvat prilog iz mejla to ćete uraditi bez problema.

Korišenje omiljenih aplikacija

Android je uvijek bio bolji kad je u pitanju otvaranje linkova, mejlova, muzike PDF dokumenata i ostalih aplikacija koje često koristite. Trebalo bi da imate izbor da da li želite fajlove da otvarate u podrazumijevanom programu i da li želite ručno namjestiti kako.

Notifikacije

Kod Androida su notifikacije sjajno napravljene jer su korisnije. Android notifikacije su grupirane đto je neophodno ukoliko imate prilično buran poslovni i društveni život. S druge strane imate i opciju da ih stavte na snooze. Isto tako na Androidu možete poredati notifikacije po prioritetu.

Google Assistant

Kako vrijeme prolazi virtuelni asistent iz Googla pokazuje sve bolje i bolje osobine tako da je sad gotovo izjednačena sa Siri, ako ne i ispred što je prije par godina bilo nezamislivo.  Google Assistant je dostupan i na iOS uređajima.