Written by

Najbolje od teatra u regionu

prijateljstva| Views: 125

Dodjelama nagrada i predstavom u čast nagrađenima, svečano zatvoren XXI Teatar fest „Petar Kočić“ u Banjaluci.  

I ove godine, Teatar fest je na daske Narodnog pozorišta RS donio najbolja ostvarenja u pozorišnoj umjetnosti godine koja je za nama, a dokaz kvaliteta ovog tradicionalnog festivala je bila i velika posjećenost tokom svih dana njegovog održavanja.

Najboljom predstavom proglašen je „Ustav Republike Hrvatske“, Ante Tomića, Rajka Grlića i Željke Udovičić, u režiji Vinka Brešana i produkciji Satiričkog kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba. Takođe, ovo ostvarenje nagrađeno je i za najbolji dramski tekst, a nagradu za najbolju mušku ulogu podijelili su Borko Perić za ulogu profesora Kralja u spomenutoj predstavi, te Branislav Lečić za ulogu Simeona Njegovana – Lupusa u predstavi „Korešpodencija“.

Nagradu za najbolju predstavu pobjednicima je uručio ministar prosvjete i kulture u Vladi RS Dane Malešević, a nagradu za najbolji dramski tekst Radmila Bojanić, izvršni direktor za marketing i prodaju m:tel-a.

Anica Dobra dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu Milice Njegovan u „Korešpodenciji“, a nagradu je dobio i režiser ove predstave Gorčin Stojanović.     

Pomjeriti granice savremenog teatra zadatak je koji su i ove godine ispunile nagrađene predstave, glumci, režiseri i dramaturzi. A, naš je zadatak i želja da podrškom teatru učestvujemo u stvaranju bolje i ljepše budućnosti. Upravo iz tog razloga je kompanija m:tel tradicionalni prijatelj pozorišne umjetnosti, Teatar festa i pozorišnih sezona decenijama unazad.