Written by

Najbolje sa IFA sajma u Berlinu

m:ovo m:ono| Views: 166

IFA je jedan od najzanačajnih događaja na temu tehnologije u cijelom svijetu. Ovaj događaj je uglavnom namijenjen evropskom tržištu, ali ga mnoge svjetske kompanije koriste za predstavljanje noviteta.

Ovogišnji sajam nije imao neka spektakulrna lansiranja i predstavljanja pošto su kompanije poput Samsunga i DJI predstavile svoje nove proizvode nekoliko sedica prije samog početka sajma. Ono što je sjajno u vezi Berlina i IFA-e što se tu svake godine posebna pažnja posveti neobičnim gadget-ima.  

Pametni asistenti su ove godine u žiži insteresovanja na sbim ovakvim događajima i Berlin nije izuzetak. Predstavljen je Alexa ruter, a kompanije Netgear i Huawei su predstavili uređaje koje su transformisali iz rutera u pametne zvučnike, što je sjajna stvar.

Kad su u pitanju televizori sve se vrtilo oko 8K rezolucije, a televizore su predstavili Samsung, Toshiba, LG, Sharp i mnog drugi. S obzirom da je 8K rezolucija još uvijke u povoju pretpostavlja se da će njena popularnost narasti sljedeće godine.

Ono što je apsolutni hit svake godine na IFA-i su svakako pametni telefoni koji uvijke privuku najviše pažnje svih posjetilaca, a ove godine svi su imali priliku vidjeti zaista brojne impresivne modele.

Sony je predstavio Xperia XY2, sa OLED ekranom veličine šest inča. LG je u Berlin došao da pokaže LG G7 One, telefon sjajnih specifikacija, ai i nekoliko veoma neobičnih stvari jer je poznato da LG telefoni nikada nisu bili obični.  HTC je predstavio HTC U12 Life kome je na prvom mjestu pristupačnost velikom broju ljudi, ali bez obzira na to što je to telefon srednjeg cjenovnog ranga zaista ima sjajne specifikacije.