Written by

Najbolje strateške igrice za Android uređaje

m:apps, preporučujemo| Views: 314

Ako ste ljubitelj strateških igrica onda će vam ovaj tekst sigurno privući pažnju jer vam preporučujemo najbolje za Android uređaje. Prije nego što krenemo moramo vas upozoriti da će vam za nesmetano igranje ovih igrica biti potrebni nešto bolji telefoni.

Planar Conquest

Ovo je strategija vezana za masivnu civlizaciju, a vi kao igrač uzimate ulogu veoma moćnog lika koji podiže vojsku patuljaka, orova i ostalih bića i pomoću njih osvaja svijet. Na malim ekranima može izgledati prenatrpano, ali postoji sjajan tutorijal koji će vam sigurno biti od pomoći.

Warhammer Age of Sigmar: Realm War

Prije tri godine kopanija Pixel Toys je pustila Freeblade, zabavnu pucačku igricu koja će postati jedna od najpopularnijih mobilnih igrica. Oni su sada napravili Warhammer stratešku franšizu. U sklopu ove igrice vi skupljate karte i gradite armiju pomoću koje osvajate svijet. Grafički je veoma impresivna i sigurno će vas oduševiti čak i ako ste zahtjevni po tom pitanju.

Battlevoid: Harbinger

Ova igrica vas vodi u ne tako daleku budućnost u kojoj je ljudska vrsta usavršila intergalaktička putovanja.  Na samom početku igrice komandujete svemirskim brodom, a kasnije cijelom flotom.  Cilj je da zaštite čovječanstvo od neprijateljski najstrojene civilizacije vanzemaljaca.