Written by

Najbolji Android dodaci za automobile

moj android| Views: 1634

auto

Zar ste mislili da ne postoje odgovarajući Android priključci za vaše četvorotočkaše? Pogledajte listu najboljih.

Postoji zaista mnogo načina da vaš Android uređaj na neki način spojite sa vašim automobilom i nije potrebno da kupujete novi kao što je Android Auto koji nam dolazi iz Googla. Prelistajte naš tekst i pronađite vama najpogodnije Android uređaje za vaš automobil.

Uređaji za Andoid Auto opciju

Pioneer

Iz ove kompanije stižu tri modela uređaja koje možete spojiti sa sojim Androidom i uživati u posebnom ugođaju tokom vožnje. Na tržištu su dostupne tri opcije, a cijena im se kreće od 600 – 1300 dolara (900-1.950 KM) u zavisnosti od karakteristika. Najskuplji model ima displej od 7 inča, rezolucije 800 x 480 i 16 GB memorije. U ovom uređaju dobićete Bluetooth podršku, HD radio, DVD, HDMI priključak kao i MHL opciju. Sva tri modela obezbijediće vam poseban ugođaj tokom vožnje. Potražite Pioneer modele: AVIC-8100NEX, AVIC-7100NEX i AVH-4100NEX.

Kenwood

Kompanija Kenwood takođe ima da ponudi više opcija na ovu temu, a njihovi uređaji su po karakteristikama sličnima onima iz Pioneera. Takođe posjeduju Bluetooth, HD radio, HDMI priključak, MHL podršku i DVD. Dva od njihova tri modela su kompatibilna sa Android Auto kao i Apple CarPlay sistemima. Iz Kenwooda napominju da je tranzicija iz Android u Apple automobil veoma jednostavna i nije potrebno resetovanje. Veličina displeja kod oba modela je 6,95 inča rezolucije 800 x 480, a cijena im je 700 i 750 dolara (1.050 – 1.125 KM)  što je u odnosu na Pioneer nešto povoljnija opcija. Modeli se zovu DDX9902S i DDX9702S.

Uređaji koji se povezuju na smartfon

boss

Pioneer DEH-X4700BT

Ako tražite novi uređaj koji možete integrisati sa svojim Android uređajem, a koji ne košta hiljade maraka onda je DEH-X4700BT iz Pioneera ono što tražite. To je CD plejer koji podržava posebnu MIXTRAX tehnologiju, ima ugrađen Bluetooth, USB pristup muzici na vašem Android uređaju ukoliko radi na Android verziju 4.0 ili noviju kao i Pandora radio za Android i iPhone. Cijena mu je nešto oko 150 KM, a dostupan je na Amazonu.

Pioneer AVH270BT

Ovo je, mogli bismo reći nešto povoljnija verzija NEX sistema sa početka naše priče. Posjeduje displej od 6,2 inča, otporni tochscreen, Bluetooth, DVD, audio i video striming kao i standardni USB i Aux priključak.

BOSS Audio BV9976B

Ovaj uređaj dolazi sa motorizovanim digitalnim displejem od 7 inča i rezolucije od 800 x 400 piksela. Kao i kod svih drugih uređaja tu je Bluetooth, audio striming, USB i Aux priključci te DVD. U paketu ćete dobiti i daljinski upravljač za bolju kontolu, a u zavisnosti od toga koje auto vozite, BOSS uređaj može biti kompatibilan sa kontrolama na volanu.

Jednostvna rješenja za korištenje telefona tokom vožnje

nirijus

Nyrius Songo bežični adapter

Ovaj simpatični adapter vam dopušta da automstski slušate muziku sa vašeg telefona, tableta ili nekog trećeg Bluetooth uređaja i to tako što ga jednostavno uključite u Aux priključak. Veoma je jednostavan i praktičan, a na njega se može priključiti čak osam različitih uređaja. Cijena mu je nešto manja od 45 KM.

Etekcity Roverbeats Unit

Ovaj mali uređaj vam omogućava da slušate muziku direktno sa Bluetooth uređaja preko vašeg omiljenog zvučnika. Može se povezati sa bilo kojim uređajem koji ima Bluetooth opciju, a konekcija i povezivanje je veoma jednostavna. Cijena mu je svega oko 30 KM.

RCA adapter za kasete

To što je vaš automobil sve stariji i stariji nikako ne znači da ga ne možete povezati na svoj pametni telefon. Ovaj posebni adapter omogućuje vam reprodukciju zvuka iz bilo kojeg obilnog uređaja ili audio plejera pomoću priključka za slušalice na starom kasetofonu u vašem automobilu. Jednostavno priključite adapter na satri kasetofon i uživajte u muzici.

Držači za mobilne telefona

kenu

Kenu Airframe

Malen je, lagan, praktičan, stane u svaki džep i paše u svaki automobil. Možete ga namještati kako vam odgovara, da bude okrenut horizontalno, vertikalno ili pod određenim uglom. Jedina mana mu je što se na njega mogu staviti telefoni koji nemaju displej veći od 5 inča.

Mountek nGroove CD slot mount

Ako tražite pouzdan i siguran držač onda je to sigurno ovaj, da biste ga postavili ne trebate biti previše spretni, a podržava gotovo sve vrste mobilnih telefona, ali ipak provjerite kompatibilnost prije nego što ga kupite, posebno ako imate neki veliki telefon poput Nexusa 6.

Najbolji zvučnici

kinivo

Jabra DRIVE

Sigurno jedan od kvalitetnijih uređaja ove vrste koji se trenutno mogu naći na tržištu, ovo je bežični bluetooth zvučnik koji se može zakačiti za zaštitu od sunca. Nikakvo podešavanje nije neophodno i veoma je jednostavan za rukovanje. Glasovna uputstva vas navode kako da ga povežete sa automobilom prvi put. Zvučnik podržava A2DP tehnologiju koja vam dozvoljava da puštate muziku sa telefona ili bluetooth MP3 uređaja.

Kinivo BTC450

Ovaj mali uređaj je dizajniran da vam obezbijedi jednostavno korištenje bez upotrebe ruku da odgovarate na telefon, pozivate , ali i da slušate muziku sa svog pametnog telefona, tableta ili nekog drugog Bluetooth uređaja. Stereo sistem na vašem automobilu treba da ima priključak od 3.5 mm da biste ga mogli koristiti. Sadrži i USB priključak pomoću koga možete puniti bateriju svog telefona ili tableta za vreme vožnje.

Punjači

bejzil

Amazon Basic

Veoma koristan punjač koji ima dva priključka tako da u isto vrijeme možete puniti dva uređaja. Svaki USB priključak ima 2 ampera snage na koji se može napuniti bilo koji uređaj od najviše 5V. Na punjaču se nalazi lampica koja pokazuje da li se uređaj puni.

BESTEK Dual AC punjač

Ovaj punjač od 300W dolazi sa dve AC utičnice kao i dva USB priključka koji su sasvim dovoljni da zadovolje sve potrebe za punjenjem dok ste na putu. Veoma je kompaktan i ne treba da brinete da će se pokidati ili da će neki dio otpasti. Priključuje se na otvor za upaljač i odmah je spreman za punjenje. Na njemu može puniti dva uređaja u isto vrijeme.

Izbor je zaista veliki, sve što treba da uradite jeste da dobro pročitate sve opcije, uzmete u obzir budžet i potrebe i odaberete ono što vam  najviše odgovara.