Written by

Najbolji Android telefoni u septembru

moj android| Views: 156

Android

Kako Android uvjerljivo dominira mobilnom industrijom, izbor najboljeg Android smartfona je gotovo sinonim za izbor najboljeg pametnog telefona. I dok Android telefoni imaju malo pravih protivnika među drugim platformama, interna konkurencija je nevjerovatno žestoka.

A, evo i Android modela koji su dominirali mobilnom scenom tokom septembra.

Samsung Galaxy S6 i S6 Edge

samsung-galaxy-edge

Sa Samsung Galaxy S6 modelom, korejski gigant je konačno isporučio zaista vrhunsko Galaxy S iskustvo, kroz spoj staklene prednje i zadnje strane telefona sa metalnom konstrukcijom. Većina novinara se slaže da je ovaj redizajn dobrodošao. Naravno, Samsungov novi izgled nije prošao bez žrtve, pa je Samsung morao da odbaci zadnji poklopac i izmenjivu bateriju. MicroSD slot je takođe nestao kada je u pitanju na Galaxy S6 linija.

Sviđa vam se koncept koji nudi Galaxy S6, ali želite nešto što se još više izdvaja? Galaxy S6 Edge nudi iste specifikacije, ali sa zakrivljenim ekranom i nekoliko posebnih karakteristika, koje koriste prednosti jedinstvenog dizajna ovog telefona.

LG G4

LG G4

LG takođe pokušava da ponudi najviše sa svojim najnovijim vrhunskim modelom. Dok čuva isti dizajnerski jezik i jedinstvene elemente svojih prethodnika , LG pokušaj da se istakne dizajnom tako što je dodao suptilano zakrivljenje ekrana, te omogućio dostupnost različitih opcija maske, od tvrde plastika, pa od varijante od kože.

Samsung Galaxy Note 5

galaxy note5

Teško je negirati da je Samsung je uvijek bio kralj pametnih telefona sa velikim ekranom, a to važi i danas. Sa svojim kristalno čistim 5,7-inčnim ekranom, moćan Exynos 7420 procesorom i vrhunskom kamerom od 16MP, Galaxy Note 5 je jedan od najboljih Android telefona trenutno dostupnih na tržištu.

OnePlus 2

OnePlus-2

Teško je za bilo kojeg proizvođača zaista pobijediti kineske proizvođače telefona u pogledu cijene. Riječ je o sjajnim telefonima sa veoma niskim cijenama, a OnePlus je više nego dovoljan dokaz ovog fenomena. Još jednom, legendarni startup je uspio da izgradi smartfon koji se takmiči samo protiv najboljih među najboljima, a pritom potkopava konkurenciju po pitanju cijene. OnePlus 2 je telefon za koji se čeka u redu prilikom kupovine.

Sony Xperia Z5 Premium

sony-xperia-z5-premium-4

Pored modela Xperia Z5 i Z5 Compact, Sony je predstavio još jedan vrhunski uređaj – Z5 Premium. Uključujući solidan dizajn, vrhunske specifikacije i odlično softverskog iskustvo, Z5 Premium svakako donosi mnogo toga. Da li smo spomenuli da je ovo prvi pametni telefon koji posjeduje 4K ekran?