Written by

Najbolji Android telefoni za tinejdžere

m:arket, preporučujemo| Views: 240

Ako u skorije vrijeme planirate kupiti vašem tinejdžeru prvi pametni telefon, mi imamo sjajne prijedloge za vas. Telefon za djecu trebalo bi, na prvom mjestu, da bude izdržljiv i da ima one najosnovnije funkcije.

Mi imamo nekoliko modela koji ispunjavaju ove kriterijume i definitivno bi trebalo da ih uzmete u razmatranje.

Motorola E4 Plus

Ovo je jedan od povoljnijih modela E serije koji je kao stvoren baš za djecu. Ima zaista solidan softver kao i hardver, displej od 5,5 inča, 3 GB RAM-a te 16 GB memorije što bi trebalo da bude sasvim dovoljno. Tu je Quad Core 1.3 GHz Cortex A53 procesor, primarna kamera od 13, te prednja kamera od 5 megapiksela.

Wiko Lenny 5 

Ovaj telefeon je pravi izbor za mlađe korisnike. Telefon ima veliki ekran, moćne zvučnike, mogućnost personalnog podešavanja a kamere dolaze sa posebnim opcijama za fotografije namijenjene društvenim mrežama.

Wiko View Max 

Ima povoljnu cijenu ali je bez kompromisa kada su u pitanju perfomanse i dizajn. Elegantnog izgleda i kvalitetne izrade Wiko View Max pruža fantastično iskustvo za rad na velikom ekranu. Bez obzira na to da li želite vrhunske fotografije, brz rad sa više aplikacija odjednom ili dovoljno memorijskog prostora, ovaj uređaj, kojeg pokreće Android Oreo, to će vam i omogućiti. Sigurno će se svidjeti vašem tinejdžeru.

ZTE Tempo Go

Ovo je prvi Android Go telefon kompanije ZTE, a pored toga što je povoljan, zaista ima sve ono što je neophodno vašem mališanu da bi mogao da vam se javlja te da bude u kontaktu sa svojim drugarima. Displej mu je veličine 5 inča, ima 1 GB RAM-a, 8 GB memorije i podržava microSD kartice. Primarna kamera ima 5, a selfi 2 megapiksela.

Samsung Galaxy Express 3

Telefon je veličine 5 inča, ima ugrađen Samsung Exynos 7 Quad procesor, 2GB RAM-a te 16 GB nadogadive memorije i bateriju koju je moguće zamijeniti što je sjajna opcija kad je u pitanju telefon za mališane.  Kamere imaju po 8 i 5 megapiksela.

LG K30

Za sasvim pristojnu cijenu, kad je ovaj telefon u pitanju dobijate displej od 5,3 inča, Qualcomm Snapdragon 425 procesor, 2GB RAM-a, 16 GB memorije, kamere od 8 i 5 megapiksela i bateriju od čak 3000 mAh jačine.

LG Stylo 4

LG telefoni su se se pokazali kao zaista sjajan izbor kad su u pitanju uređaji za mališane, a ništa drugačije nije kad je u pitanju ovaj model. Ima displej veličine 6,2 inča, procesor Qualcomm Snapdragon 450, 3 GB RAM-a i 32 GB memorije. Kad su u pitanju kamere tu je sjajna kamera od 13 megapiksela te selfi kamera od 5 megapiksela.

Alcatel 3C

Telefon posjeduje HD+ ekran veličine šest inča i odnosom stranica 18:9 i zbog toga telefon veoma prijatno leži u ruci i prilično je jednostavan za korištenje, što je mališanima jako važno. Glavna kamera telefona ima osam megapiksela, nalazi se na poleđini iznad senzora za otiske prstiju. Kamera posjeduje autofokus kao i blic. S prednje strane telefona nalazi se selfi kamera od pet megapiksela. Tu je i 1GB RAM-a te 16 GB interne memorije. Sve pokreće MediaTek MT8321 procesor.