Written by

Najbolji dodaci za mobilno fotografisanje

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 230

Mnogi korisnici pametnih telefona uglavnom upravo te uređaje koriste za fotografisanje. Ako ste među onima koji su tradicionalni foto-aparat zamijenili mobilnim telefonom, znate da postoje mnogi alati i dodaci koji će to iskustvo, kao i kvalitet načinjenih fotografija i video snimaka, učiniti kvalitetnijim i boljim.

Pomoću njih će svaki pametni telefon biti dovoljno dobar za kreiranje fantastičnih fotografija, za šta neće, dakle, biti presudno ni vaše fotografsko (ne)iskustvo.

Ovo su neki od najboljih dodataka za mobilno fotografisanje:

Mali stativ

Najbolji dodaci za mobilno fotografisanje

Stativ je jedan od prvih dodataka za pametni telefon koji kupujete kada ga želite koristiti za fotografisanje. To je jednostavan alat koji nije previše skup, ali će svakako olakšati i unaprijediti proces mobilnog fotografisanja. Upotreba stativa može, između ostalog, smanjiti zamućenje fotografije, nastalo prilikom pokreta, ili spriječiti da vam se ruka previše trese i/ili drhti tokom snimanja videa.

Krpa od mikrofibera

Najbolji dodaci za mobilno fotografisanje

Ovo je jeftin i koristan dodatak. Telefon se, tokom procesa rada, može uprljati, uključujući i staklo kamere, što može da rezultira nejasnim ili mutnim fotografijama, pa je staklo objektiva u tom slučaju potrebno obrisati. Brisanje majicom, ma koliko probjegavali tom jednostavnom rješenju, se ne preporučuje, već je bolje da za te prilike uz sebe imate ovakvu praktičnu krpicu od mikrofibera.

 

Spoljni mikrofon

Najbolji dodaci za mobilno fotografisanje

Audio oblast je svakako ključna za snimanje videa. kvalitet svojih snimaka možete poboljšati pomoću spoljnog mikrofona. Postoje različite vrste mikrofona ovog tipa, sve do onih bežičnih, što će vam svakako dodatno olakšati snimanje.

Sočiva za smartfon

Najbolji dodaci za mobilno fotografisanje

Ova sočiva možete koristiti kako biste proširili fotografije. Njihovom upotrebom postižete veću fokalnu dužinu, kao i mogućnosti zumiranja, makro fokusiranje udaljenosti i širokougaonu perspektivu.