Najbolji dokumentarci koje možete pronaći na YouTube-u

Written by

Najbolji dokumentarci koje možete pronaći na YouTube-u

m:reza, preporučujemo| Views: 90

Na YouTube-u se nalazi mnoštvo fenomenalnih dokumentarnih filmova koje možete gledati besplatno, a mi vam donosimo neke od onih koji su dostupni širom svijeta.

Izdvajamo najbolje iz različitih žanrova, uključujući biznis i tehnologiju, od kojih su neki prikupili milione pregleda. Riječ je, naravno, o trenutno dostupnim dokumentarcima, s obzirom da svakodnevno pristižu novi, pa je i tu listu potrebno, s vremena na vrijeme, ažurirati.

Shenzhen: The Silicon Valley of Hardware

Ovaj dokumentarni film vas vodi u živahni grad Šenžen, u Kini, koji je poznat kao Silikonska dolina hardvera. Šenžen je dom raznih kompanija koje proizvode sve vrste potrošačke elektronike, uključujući pametne telefone, tablete i televizore. To je takođe grad u kojem se prave i prodaju brojne kopije najnovijih i najboljih pametnih telefona. Za ljubitelje tehnologije ovaj dokumentarac je imperativ.

Inside North Korea

Ako želite saznati više o Sjevernoj Koreji, ovo je dokumentarac za vas. Vodi vas u obilazak ove izolovane komunističke zemlje, uz prikaz svakodnevnog života. Takođe, uključuje fascinantan intervju sa sjevernokorejskim prebjegom, koji je napustio zemlju u potrazi za boljim životom. Dokumentarac je podijeljen u tri dijela.

This is the Zodiac Speaking

Šezdesetih godina prošlog vijeka, serijski ubica je sijao strah Kalifornijom. Nazvan Zodijak ubica, ovaj zločinac je uspio da nadmudri policiju i nikada nije uhvaćen. Čak je poslao niz pisama štampanim medijima, u kojima su bili kriptogrami za koje se vjeruje da sadrže njegov identitet.

World’s Scariest Drug

Ovaj dokumentarni film se vrti oko lijeka pod nazivom Scopolamine, koji je poznata i kao Đavolji dah. Kažu da je toliko moćan da vas onesposobi da upražnjavate slobodnu volju. Ovaj dokumentarac predočava lijek izbliza i daje vam predstavu o efektima koje on ima na nečije tijelo, zahvaljujući razgovorima sa ljudima koji su ga koristili. Riječ je o veoma popularnom dokumentarcu koji je snimljen u Kolumbiji i dosad je imao više od 30 miliona pregleda.

The Extraordinary Genius of Albert Einstein

Saznajte više o jednom od najvećih umova svih vremena u ovom dokumentarcu. Međutim, cilj dokumentarca nije da gledaoci shvate teoriju relativiteta, već da Ajnštajnovo otkriće koriste kao studiju slučaja kako bi ljude vodili kroz stvarno ljudsko razmišljanje. Takođe, pokriva temu kako je Ajnštajn zapravo mogao da dođe do ovog otkrića.

Life In A Day

Ovaj film je namijenjen budućim generacijama, koje mogu provjeriti kako je izgledao život 24. jula 2010. Dokumentarni film je u potpunosti nastao iz snimaka koje su postavili YouTube korisnici i prikazuje razne ljude i njihovu svakodnevicu, zajedno sa izazovima koje dolaze s tim.