Written by

Najbolji edukativni YouTube kanali za 2019.

m:reza, preporučujemo| Views: 412

Ponekad je jedina pauza u stresnom danu višeminutni YouTube video lava u prirodnom okruženju ili lista deset najčudnijih restorana na svijetu.

Monotonija razbijena zanimljivostima je odličan način za kratkoročno punjenje baterija i predah u svakodnevnim obavezama. Informacije prikazane videima, u današnjem tempu života, su savršena mjera vizuelnog i audio materijala, a još ako je sadržaj edukativnog karaktera, ugodno je spojeno sa korisnim. U skladu sa tim predlažemo vam nekoliko YouTube kanala sa odličnim balansom zabave i učenja.

The King of Random

Praktični savjeti, ali i eksperimenti su osnovni koncept koji se krije iza ovog kanala.

 

National Geographic

Avantura, nauka i istraživanje su osnovne asocijacije za National Geographic, a isto vrijedi i za njihov kanal iza kojeg stoje najbolji novinari, kamermani, montažeri, fotografi i naučnici.

CrashCourse

Odgovore na pitanja o ponašanju ljudskog tijela u svemiru, istorijskim činjenicama, statističkim podacima ili formulama u IT sektoru možete pronaći na ovom YouTube kanalu.

TED-Ed

Petnaest edukatora i umjetnika se krije iza naziva ovog kanala i imaju jednu misiju da šire znanje svima i svuda kako bi svijet bio pametnije, bolje, srećnije i sigurnije mjesto.

MatthewSantoro

Zanimljivo, fascinantno i nevjerovatno, bar po riječima Matthew-a koji na taj način opisuje teme o kojima diskutuje na svom YouTube kanalu.