Written by

Najbolji Instagram profili za vintage inspiraciju

m:reza, m:vijesti, preporučujemo| Views: 228

Nekim ljudima je za sreću dovoljan samo prstohvat vintage šarma u vidu fotografija. Za sve inspirisane modom i duhom minulih vremena sljedeći Instagram profili su oni koje ne bi trebali zaobići.

Da je Instagram postojao sedamdesetih godina, profil koji se krije iza naziva @seventiees  bi bio vjerodostojan vodič za sva dešavanja hipi generacije.

View this post on Instagram

Thursday chill ☕️

A post shared by CLIMATE CHANGE IS REAL (@seventiees) on

Pod pseudonimom @costimeinstitute se krije bibliotekarka Julie Lê zaposlena u Njujorškom muzeju The Metropolitan Museum of Art koja zarad profila fotografiše, očekivano, fotografije iz knjiga, onih iz istorije mode.

Sličnu estetiku, kao prethodno navedeni, ima @elegantlypapered sa fokusom na naslovnice magazina Vouge-a, Vanitz Faira-a, The Thelegraph-a i sličnih. Ovaj profil vas vodi u putovanje kroz vrijeme u kojem je Instagram sasvim slučajno tu…

Da li fotografije Kate Moss spadaju u ovu kategoriju? Nešto liberalnije shvatanje pojma vintage ima @vintagefashion nalog koji u svoju kolekciju slika ubraja i one koje ulaze u drugu deceniju postojanja.

Za osjećaj hodanja kroz umjetničku galeriju zaslušana je arhiva @staleywisegallery-ja i prekrasne fotografije diva poput Marlyn Monroe i Twiggy.

@novemberbooks, kao i istoimena prodavnica sa sjedištem u Londonu sadrži najpoznatija umjetnička djela ukrašena licima poznatih rokera 70-tih godina. Pored njih, prikazan je i veliki broj crno-bijelih fotografija koje, bez obzira na tematiku, u sebi nose dozu romantike.