Written by

Najbolji povoljni tableti

mobilni svijet, u žiži| Views: 1263

 

Ukoliko razmišljate o kupovini tableta koji će vam po povoljnoj cijeni omogućiti zabavu i uživanje cijele porodice, u nastavku vam donosimo preporuku nekoliko modela, koja će vam pomoći u izboru. Pored sličnih specifikacija, većini ovih modela zajedničko je i što ih možete pronaći u ponudi kompanije m:tel.

Lenovo Tab 7 Essential

Lenovo Tab 7 Essential je sjajan tablet, koji dolazi po nevjerovatnoj cijeni. Tanak i lagan idealan je za svaki dom, oko 8,8 mm debljine i 254 grama težine, pa ga nećete ni osjetiti kada ga držite.

Tablet Essential je savršen za porodice, zahvaljujući nalozima za više korisnika koji omogućava roditeljima da kroje iskustva za sebe i za svoju djecu. Svaki korisnik ima svoj nalog uz individualne postavke, pozadinu i naloge na društvenim medijima. Odvojene šifre za prijavljivanje čine ga sigurnim ličnim prostorom, tako da tablet možete da dijelite sa drugima bez brige o ugrožavanju vaše privatnosti.

Tab 7 Essential je dostupan uz Wi-Fi ili LTE tako da možete da budete povezani dok ste u pokretu. Uređaj pokreće čista verzija operativnog sistema Android 7.0 Nougat i pruža čisto Android iskustvo, smanjen broj aplikacija i ojačane performanse.

Huawei T3

Huawei MediaPad T3 uređaj dolazi u dvije različite varijante: 8-inčni model sa Snapdragon 425 čipsetom i 7-inčni model sa Mediatek MT8127 čipsetom koji ima 1.3GHz quad-core CPU.

Veći brat iz ovog dua je Huawei MediaPad T3 8.0, i on dolazi u dve kombinacije – 2 GB RAM + 16 GB interne memorije ili 3 GB + 32 GB. 8-inčni IPS displej dolazi sa rezolucijom 1280 x 800 piksela, dok je operativni sistem Android 7.0 uz EMUI 5.1 korisnički interfejs. Kamera na ovom tabletu je 5 megapiksela dok je baterija od 4800 mAh.

Čipset kod 7-inčnog modela podrazumjeva quad-core CPU, a tablet dolazi sa 1 GB ili 2 GB RAM memorije i 8 GB ili 16 GB interne memorije. Rezolucija ekrana kod ovog modela je 1024×600 piksela, pokreće Android Marshmallow operativni sistem uz EMUI 4.1, dok je baterija 3100 mAh.

MediaPad T3 tablet je idealan za najmlađe, uz Kids mod djeca će moći da iskoriste najbolje od novih tehnologija – da uče, igraju se, crtaju i razviju svoju kreativnost, dok će roditelji imati punu kontrolu nad sadržajem koji se prikazuje.

ALCATEL Pixi 10

Ovaj tablet ima gotovo isti ekran tj. ekran iste veličine kao i Huawei T3, ali su dimenzije uređaja dosta manje. Tablet je kompaktan i prijatn za upotrebu, a razlog jeste manji okvir oko ekrana. Za izradu su iskorišćeni vrlo kvalitetni i čvrsti materijali. Prednjom stranom dominira ekran od 10 inča, a i u ovom slučaju kao saHuawei T3 modelom je prisutna IPS LCD matrica. Rezolucija je gotovo ista i iznosi 800×1280 piksela sa odnosom stranica 16:10.

Hardverski je takođe veoma sličan Huawei-jevom modelu. Iskorišćen je nešto skromniji MediaTek čipset sa četvorojezgranim procesorom koji radi na 1.3GHz. Tu je i 1GB RAM memorije, a takođe interna memorija iznosi 16GB odakle je dostupno oko 10-ak GB mada je moguće proširenje MicroSD karticom.

Tablet koristi dvije kamere od 5 megapiksela kao zadnju i 2 megapiksela kao prednju, ali je dobro poznato da kamere nisu prioritet tablet uređajima.

Galaxy Tab A

Iako ne po tako pristupačnoj cijeni u odnosu na ostale, ovaj Samsungov tablet dolazi sa 10,5-inčnim ekranom razmjera 16:10, 3D surround Quad zvučnicima, visokim performansama i dugim trajanjem baterije. Novi Galaxy Tab A nudi kristalno čist zvuk zahvaljujući četiri virtualna surround zvučnika, po jedan u svakom uglu, koji automatski podešavaju stereo podešavanja na osnovu orijentacije ekrana. Intenzivan zvuk koji pruža Dolby Atmos stvara moćan, obogaćen doživljaj 3D okružujućeg zvuka.

Njegova baterija od 7300 mAh pruža do 15 sati reprodukcije video zapisa sa jednim punjenjem, a funkcija brzog punjenja omogućava potpuno punjenje za 3 i po sata.

Unaprijeđen  Galaxy Tab A ima AP čipset i 3 GB RAM-a za visoke performanse, a stiže sa memorijskim prostorom veličine do 32 GB i mogućnošću proširenja microSD karticom do 400 GB, što daje više prostora za čak i veće HD filmove.

Tablet se u stanju mirovanju pretvara u pametan kućni ekran te može da se podesi tako da prikazuje omiljene fotografije dok se puni u postolju. Takođe, može da se pretvori u korisnog pomoćnika koji može da prikaže ne samo trenutnu vremensku prognozu, već i aktuelno vrijeme ili kalendar.