Written by

Najbolji smart home uređaji za 2019. godinu (2. dio)

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 321

Bili pobornik modernih tehnologija ili ne, svjesni ste da bez mnogih smart uređaja život sad ne biste mogli ni zamisliti. 

Automatizacija vašeg doma znači upravo to – omogućiti da gotovo sve poslove u svom domu obavljate putem jednog klika. 

Bilo da je riječ o hranilici za kućne ljubimce, intenzitetu rasvjete u dnevnoj sobi ili sigurnosnim kamerama, zahvaljujući svakodnevnom razvoju tehnologije sve ovo dostupno vam je već sada.

Donosimo drugi dio pregleda najboljih smart uređaja za 2019. godinu.

ICamera Keep Pro

Riječ je o uređaju proizvođača iSmart Alarm, kameri za nadzor koja može raditi kao samostalan uređaj, ali i kao dio sistema iSmart Alarm DIY. Kamera ima mnogo mogućnosti – snažan senzor slike od 1080p omogućava detekciju pokreta i zvuka, mehaničko pomjeranje, snimanje videa s vremenskom distancom, te praćenje pokreta jedne osobe u prostoriji. 

Wyze Cam Pan

Za manje od dvije godine postojanja, kompanija Wyze Labs ostvarila je zapažene prodajne rezultate. Bivši radnici Amazona izumili su uređaj Wyze Cam Pan koji za malo novca nudi mogućnost detekcije pokreta i zvuka, snimanje i pohranjivanje materijala na cloud. Za prve dvije generacije proizvoda, ova kompanija dobila je nagradu Editors Choice, a ukoliko je i vama potrebna pristupačna kamera – ovo je uređaj za vas.

SkyBell HD

Drugačiji pogled na bezbjednost vašeg doma – SkyBell HD je video zvono koje vam omogućuje da vidite i razgovarate s onima koji su ispred vaših vrata. Ova verzija uređaja donosi vrlo kvalitetnu sliku s 1080p, a snima i nekoliko sekundi prije nego vam neko pokuca na vrata. Takođe, moguće je povezivanje s brojnim pametnim kućnim uređajima, a dolazi s besplatnim cloudom za snimanje videa, što je rijetkost u ovoj kategoriji.

August Smart Lock Pro + Connect

Smart Lock Pro + Connect je najnoviji uređaj kompanije August Home. Ova je treća generacija pametnih brava koja nudi zvono i alarme koje dobijate i sa modelom HomeKit. Međutim, ova verzija uključuje i Augustovu DoorSense tehnologiju, kao i kompatibilnost Z-Wave i Wi-Fi povezivanja. Lako se instalira i može se upravljati daljinski ili pomoću govornih pomoćnika Alexa, Google Assistant ili Siri. Stručnjaci ovaj uređaj ocjenjuju kao najbolji u svojoj kategoriji.

ADT Pulse

Ako tražite pružaoca usluga kada je u pitanju zaštita vašeg pametnog doma, vjerojatno ste čuli za ADT. Iako je sistem ADT Pulse sigurno mnogo skuplji od DIY sistema, on nudi mogućnosti koje drugi sistemi jednostavno ne mogu – uključujući 24/7 nadzor i korisničku podršku. Riječ je o potpuno opremljenom kućnom sistemu koji je testiran, a još jedna od prednosti jeste što može služiti i kao platforma za automatizaciju drugih pametnih kućnih uređaja.