Written by

Najbolji telefoni sa 4GB RAM-a

moj android| Views: 509

U posljednjih nekoliko mjeseci razne kompanije lansirale su telefone kako sa 6, tako i sa 8 GB, RAM-a, a mi vam danas otkrivamo koji su to najbolji telefoni sa 4 GB RAM-a. Namjerno smo izostavili one najnovije jer za njih već znamo da su sjajni.

Samsung Galaxy S8 i S8 Plus

Ovo je telefon koji je u samom vrhu najkvalitetnijih telefona iako je poslije njih lansirana nova serija za koju i ptice na grani znaju koliko je odlična i o njoj je sve više manje rečeno. Ova prethodna serija još uvijek je jednako aktuelna i sigurno nećete pogriješiti ukoliko se odlučite za jedan od ova dva telefona. Model S8 Plus za neka tržišta je pravljen sa 6GB RAM-a i što naravno utiče na cijenu i zato budite oprezni kod kupovine. Telefone pokreće Qualcomm Snapdragon 835 procesor ili Samsung Exynos 8895 opet u zavisnosti od tržišta.

Huawei Mate 10 Lite

Telefon koji na prvi pogled izgleda kao da je visokog cjenovnog ranga, a ni specifikacije ne zaostaju za tim osjećajem. Telefoni posljednje Mate serije lansirani su u novembru prošle godine i bez obzira na P 20 seriju telefoni još uvijek su jako aktuelni. Ovaj telefon ima 4 GB RAM-a, 64 GB memorije, dualnu kameru sa širokim otvorom blende i još mnogo toga što će vas sigurno oduševiti. Možete ga pronaći u ponudi kompanije m:tel.

LG V10

Iako najnoviji model kompanije LG, G7 Thinq takođe ima 4GB RAM-a, mi smo se odlučili za ovaj stariji model koji sigurno ima sve što vam je potrebno, samo za mnogo manje novca. Kada je lansiran zaista je oduševio korisnike i stručnu javnost što specifikacijama, što pomalo neobičnim izgledom. Ovaj telefon ima dva ekrana i dvije selfi kamere. Glavni ekran je veličine 5,7 inča dok se iznad njega nalazi još jedan koji je stalno aktivan. Na njemu se prikazuje sat, vremenska prognoza i stanje baterije, a možete ga koristiti i za prikaz notifikacija ili app launcher. Pored već pomenutih 4GB RAM-a tu je i 64 GB memorije. U web shop -u kompanije m:tel možete pronaći još više informacija o ovom telefonu.

HTC U11

Prethodnik ovog modela proglašen je za jedan od najboljih telefona 2016. godine i to s razlogom, jer je kompanija dala sve od sebe da pomjeri granice kad je u pitanju dizajn. Kad je u pitanju U11 model, on se svakako može svrstati među najbolje telefone sa 4GB RAM-a. Ima veoma privlačan, sjajan dizajn, bateriju koja će bez problema trajati cijeli dan čak i ako je ne budete štedili te veoma brzo softversko iskustvo. Ako razmišljate o kupovini ovog modela, obavezno zavirite u ponudu kompanije m:tel koga tamo možete naći.

Motorola Z2 Play

Ovo je telefon namijenjen onima koji ne vole uobičajene stvari pa tako ni telefone. Ovaj model odlikuju odlične karakteristike, dobra baterija i iznad svega kvalitetna izrada. Ono što ga čini neobičnim jeste njegov modularni dio koji se nalazi na poleđini, a služi za dodavanje raznih nastavaka pomoću kojih širite mogućnosti telefona. Ekran je veličine 5,5 inča đ, glavna kamera ima 12, a sekundarna 6 megapiksela. Pored 4GB RAM-a tu su 64 GB nadogradive memorije.  Više o ovom modelu pronađite u  web shop– u.