Written by

Najbolji telefoni sa 6 GB RAM-a

mobilni svijet, u žiži| Views: 200

Iako danas na tržištu imamo mnošvo telefona koji imaju i po 8 GB, RAM-a oni od 6 GB su mnogo češći i pristupačniji i zato vam predstavljamo najbolje iz te kategorije.

Ako ste pasionirani korisnik mobilnih telefona i koristite ih između ostalog i za igranje igrica onda će vam ova lista sigurno dobro doći. Inače, telefoni sa 4 GB RAM-a su sasvim dovoljni za većinu funkcija koje su prosječnom korisniku neophodne.

Huawei P20 Pro

Mislimo da ne postoji lista najboljih u bilo kom segmentu, a da se na njoj ne nalazi P20 Pro. Ovo je zaista moćan telefon koji će ispuniti sva vasa očekivanja. Ima ekran od 6,1 inča, trostruku kameru i fenomenalnih 6 GB RAM-a.

Samsung Galaxy S9 Plus

Još jedan telefon koji je ove godine pobrao samo pozitivne kritike, a jedan od razloga je sigurno i 6GB RAM-a. Pored toga ima Super AMOLED displej od 6.2 rezolucije 2960 x 1440. Ima mogućnost proširenja memorije čak do 256 GB, a tu je i sjajna baterija od 3500 mAh.

Samsung Galaxy Note 9

Posljednji u nizu koji je specifikacijama oduševio širu javnost je svakako Note 9, koji je predstavljen u avgustu, a o njemu se još uvijek priča sa jednakim žarom. Pored 6GB RAM-a ima Snapdragon 845 ili Exynos 980 čipset, veliki, zaobljen displej odnosa 18.5:9.

OnePlus 6

Ovo je sigurno jedan od najboljih telefona sa 6GB RAM-a i odlikuje ga odličan odnos kvaliteta i cijene. Pored 6 GB RAM-a ima Snapdragon 845 čipset, dualnu kameru te AMOLED displej od 6.28 inča.

Honor View 10

Telefon koji ima mnoštvo odlika telefona višeg cjenovnog ranga, a cijenom spada u srednji rang što je sjajna odlika da privuče veliki broj korisnika iz cijelog svijeta. Ima 6 GB RAM-a, 128 GB memorije, displej veličine 5.99 inča i odnos LCD ekrana od 18:9.