Written by

Najbolji telefoni sa dualnom prednjom kamerom

mobilni svijet, u žiži| Views: 137

Godina na izmaku je bila puna iznenađenja kada je u pitanju smartfon industrija, a među trendovima koji su zabilježili 2018. godinu bili su smartfoni sa dualnom prednjom kamerom. Evo, koja su to tri modela potpuno opčinili korisnike i ljubitelje selfija.

Samsung Galaxy A8

Na tržištu postoji mnogo modela sa visokokvalitetnim selfi kamerama, pri čemu se izdvaja Samsung Galaxy A8. Njegova dual prednja kamera donosi inovacije u selfije, stavljajući fokus na vas i vaše prijatelje tako da možete da zabilježite trenutke na nov način. Kamere na modelu Samsung Galaxy A8 su rezolucije 16 i 8 megapiksela (f/1.9), te omogućavaju zamućivanje pozadine, odosno postizanje bokef efekta. Takođe, postoje različiti efekti koji vam omogućavaju da uklonite nedostatke na koži, ili dodate različite ukrase na sliku.

Google Pixel 3/Pixel 3 XL

S obzirom da ovi modela s prednje strane imaju dvije frontalne kamere prozvani su „šampionima selfija“. Prva prednja kamera ima 8MP senzor s otvorom blende od f/1.8 a podržava i Phase Detection Auto Focus što pozdravljamo.  Druga prednja kamera takođe ima senzor od 8MP, sa nešto manjim otvor blende od f/2.2. Razlog ovome je „širokougaono sočivo“ koje se nalazi iznad pa će svi vaši prijatelji moći stati u vaše selfie fotografije.

LG V40 ThinQ

Sa prednje strane ovog premijum uređaja su dvije kamere širokog ugla koja će omogućiti snimanje grupnih selfija. Prednje kamere su rezolucije od 8 MP (široki ugao 80°, otvor blende f/1.9) i 5 MP (široki ugao 90°, otvor blende f/2.2). LG V40 ThinQ uvodi vještačku inteligenciju u uređaj, pa ugrađene kamere prepoznaju određene objekte i u stanju su odrediti koje boje je potrebno naglasiti kako bi se dobila savršena fotografija.