Written by

Šta donosi novi update Google Photos aplikacije?

moj android| Views: 437

Google Photos je bez svake sumnje jedan od najboljih servisa koje je Google ikada lansirao, a sada je dobio svoju 4.0 verziju koja donosi mnoštvo noviteta. Ako je još nemate samo je pitanje vremena kad će vam stići apdejt koji će biti u skladu sa Android 9 Pie operativnim sisitemom. Takozvani Material Design 2 apdejt je stigao u isto vrijeme.

Postoji jedna razlika koja se tiče funkcionalnosti, a to je novi pristup Info paneluza date fotografije. Problem je što je ova opcija trenutno samo djelomično dostupna pa se smatrada je u pitanju neka greška koja će biti popravljena u narednih nekoliko dana.

U novoj verziji aplikacije puno je jednostavnije odrediti centar ispod fotografije, a brzina u prevlačenju, listanju i okretanju je mnogo bolja. Sve ostalo je ostalo isto ili slično onome na šta stenavikli tako da mnogi neće ni primjetiti da je došlo do apdejta, posebno oni koji se u aplikaciji ne zadržavaju.

Najveće promjene su se desile u vidu fontova i ikonografije, a to je urašeno da bi aplikacija bila u skaldu sa Pie operativnim sistemom.  Trake za notifikacije i navigaciju su sada bijele sa sivim ikonicama i na taj način se podudaraju sa ostalim apdejtima koje je donio Material Design 2. I to su otprilike sve novoszi koje su pompezno najavljivane. Ako pak hoćete sami da pročešljate napravite apdejt pa nam javite.