Written by

Najbolji telefoni sa NFC tehnologijom

moj android| Views: 873

NFC je skraćenica za Near Field Comunication i glavna karakteristika ove funkcije jeste da korisniku omogućava brzo dijeljenje različitihdatoteka sa drugim mobilnim uređajima. Ona olakšava i plaćanje putem Google Play i drugih sličnih aplikacija, a većina vrhunskih mobilnih telefona ima ovu funkciju i to uglavnom onih visokog cjenovnog ranga.

Ako vam je jako važno da vaš novi telefon podržava NFC, onda treba da znati koji su najbolji.

Galaxy Note 9

Pored toga što ima NFC ovaj sjajni telefon ima i Samsung Pay aplikaciju  koja će vam olkašati bezkontaktno plaćanje. Svijetu je predstavljen u avgustu ove godine i trenutno je jedan od najboljih telefona koje možete pronaći na tržištu. Ima ekran veličine 6,4 inča sa QHD rezolucijom i procesor Snapdragon 845. Ako vam je neophodan dobar NFC, onda nećete pogriješiti ako odaberte upravo ovaj model.

Huawei P20 i P20 Pro

Ovo su najnoviji modeli telefona koji su izašli iz kompanije Huawei. Lansirani su u martu, ali oduševljenje njima još uvijek ne opada. Pored sjajnih specifikacija u vezi kamere, memorije i procesora, ovi telefoni imaju i zaista impresivnu NFC podršku.

OnePlus 6

Jedan od telefona koji trenutno na tržištu ima najbolji odnos cijene i kvaliteta. Ima eksran veličine 6,28 inča, Full HD rezoluciju i odnos ekrana 19:9, a sve to pokreće Snapdragon 845 procesor. Pored opcija od 6 ili 8 GB RAM-a tu je i sjajan NFC zbog čega je to bez konkurencije jedan od najmoćnijih telefona današnjice.

Moto Z3 Play

Ovo je najbolji telefon srednjeg cjenovnog ranga koji ima NFC, a podržava i Moto Mods. Ako ste ograničeni budžetom, a baš vam je neophodan NFC onda ovo treba da bude vaš izbor. Ima ekran veličine 6 inča Full HD+AMOLED te procesor Snapdragon 636. Dolazi sa 4 GB RAM-a i 64 GB memorije.

Nokia 7 Plus

Ovo je poboljšana verzija Nokia 7 telefona koji je lansiran u oktobru prošle godine. Ima veći ekran, poboljšan čipset, veću bateriju i naravno NFC.  Dolazi sa 4GB RAM-a i 64 GB memorije.

Sony Xperia L1

Sony je svijetu predstavio ovaj telefon u martu prošle godine, ali još uvijek važi za jedan od boljih koji imaju NFC tehnologiju i zato ga definitivno treba uzeti u obzir.  Ima ekran od 5,5 inča, HD i procesor MediaTek MT6737T. Ima 2GB RAM-a i 16 GB nadogradive memorije.