Written by

Najbolji YouTube kanali za crtanje i umjetnost

m:reza, preporučujemo| Views: 416

Ako volite da slikate i crtate, bez obzira ne to koliko ste talentovani i kakve su vaše sposobnosti uvijek ima mjesta za poboljšanja. Da biste unaprijedili svoju kreativnost i da biste bili inspirisani treba da pogledate stvari iz neke druge perspektive.

Donosimo vam najbolje YouTube kanale koji će vam pomoći da poboljšate sopstvene vještine.

Proko

Osnovan 2012. godine, ovo je kanal koga je pokrenuo Stan Prokopenko, a njegova misija je bila da korisnike nauči osnove crtanja anatomije ljudskog tijela.  Pomoću njegovih tutorijala možete naučiti kako da crtate i pri tom dobijete sjajne savjete i trikove.

Draw with Jazza

Kanal poznatog australijskog umjetnika po imenu Josiah Brooks koji na ovaj način izražava svoju strast prema učenju drugih ljudi kako da crtaju.  On koristi analogne i tradicionalne tehnike, a glavni fokus mu je na crtanju animiranih stvari kao i bojenju.

Aaron Blaise

Ako ste kao dijete gledali mnogo Disney crtića onda vam je ovo ime sigurno poznato i to zato što je ovaj čovjek proveo 21 godinu crtajući za Disney. Na njegovom kanalu možete naučiti zaista sjajne stvari, od crtanja likova kao iz crtića do onih nešto tradicionalnijih stvari.