Written by

Najbolji YouTube kanali za ljubitelje istorije

m:reza, preporučujemo| Views: 153

Ako ste zaljubljenik u istoriju, budućnost planirate na osnovu istorijskih koraka, onda morate zapratiti neke od najpoznatijih istorijskih YouTube kanala. Specijalne priče, drugačiji osvrti i dodatna pojašnjenja – sve to možete pronaći na specijalizovanim YouTube kanalima.

Donosimo vam pregled najboljih YouTube kanala kada je riječ o istoriji!

History Channel

Ako pratite History Channel, onda je ovaj YouTube kanal definitivno za vas. Originalne serije i mnoštvo specijala na informativan, upečatljiv i zanimljiv način povezuje gledaoce na svim platformama. Na ovom kanalu dostupne su brojne istorijske serije, epske mini-serije i zanimljive, istorijiske priče.

Alternate History Hub

Cijeli kanal zasnovan je na pitanju „Šta ako?” Koristeći znanje iz oblasti geografije, svjetskog stanovništva i drugih istorijskih činjenica, na ovom YouTube kanalu dostupne su priče o tome šta bi se moglo dogoditi da su stvari prošle drugačije u istoriji.

Simple History

Ovaj YouTube kanal istoriju oživljava kroz animaciju i omogućava da vidite kako su ljudi živjeli u prošlosti – kakva je bila njihova kultura, kako su se tehnološki razvijali, kao i koje su bitke vodili. Istražite kako su izgledali rovovi u Prvom svjetskom ratu, kako je biti pljačkaš pirata na Karibima ili radnik tokom industrijske revolucije.

Timeline – World History Documentaries

Ovo je, kako i sami autori kažu, kuća svjetske istorije. Svake sedmice ovdje možete pronaći dokumentarce i serije najboljih svjetskih televizijskih stanica – BBC, Channel 4, Discovery i PBS. Na ovom YouTube kanalu možete istražiti tajne starog Egipta, osvijetliti mračno doba srednjovjekovne Evrope i ispitati Prvi i Drugi svjetski rat.

BazBattles

Zanimaju vas istorijske bitke, taktike, političke odluke kroz istoriju? Ovaj YouTube kanal donosi vam zanimljive priče kroz specijalno urađene animacije. Ovdje ćete pronaći sve o sukobima kroz istoriju – od starog Rima do XX vijeka.