Written by

Najbolji YouTube kanali za ljubitelje nauke

m:reza, preporučujemo| Views: 455

Ako ste osoba koja se profesionalno bavi naukom ili ste jednostavo znatiželjni pa vas zanimaju naučne činjenice samo da biste potkrijepili sopstveno znanje, onda će vam sigurno dobro doći lista najboljih YouTube kanala u kojima dominira nauka.

AsapSCIENCE

Kanal koji se naukom bavi na način koji je razumljiv apsolutno svima.  Tu ćete naći mnoštvo tema o kojima se decenijama, pa čak i vijekovima priča. Od najpoznatije dileme, šta je nastalo prije kokoš ili jaje, preko toga koliko stare uši pa sve do ovih nekih novijih tema, na primjer čujete li Yanny ili Laurel.

Kurzgesagt

Na ovom kanalu ćete pronaći mnoštvo video zapisa koji objašnjavaju stvari na jedan poseban način. Riječ je o prilično malom timu ljudi koji se sa nevjerovatnim entuzijazmom trude da pibliž nauku svim ljudima i da je na neki način uljepšaju.

SmarterEveryDay

Kako se istražuje svijet pomoću nauke? Upravo na ovo pitanje naći ćete mnoštvo odgovora koji se kriju u zabavnim video zapisima. 

Minutephysics

Ovo je sajt za sve one kojima je fizika bila ili još uvijek jeste omiljeni predmet u školi.  U ovim video zapisima ćete pronaći jednostavna i zabavna objašnjenja za neke zakone fizike i formule. 

TheBackyardScientist

Na ovom kanalu je prikazana ona zabavna strana nauke, ona koju ne bi trebalo da isprobavate u svom domu. Zabavni eksperimenti, koji ne idu baš uvijek po planu sastavni su dio ovog kanal zbog čega je on veoma popularan, posebno među mlađom populacijom.