tesla

Written by

Najčešća pitanja vlasnika Tesla smartfona

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 395

I ove sedmice nastavljamo sa savjetima za vlasnike Tesla uređaja. Nakon što smo vam otkrili kakve mogućnosti kriju Tesla televizori i Tesla tableti, ovaj put vam donosimo savjete kako da poboljšate iskustvo na Tesla smartfonima.

Na početku, ako vam prilikom registracije telefon ne prihvata email adresu, budite sigurni da ste dobro unijeli format email adrese kao i ostalih podataka koji su neophodni za pravilnu registraciju.

Nekada se može dogoditi da vaš telefon ne prikazuje sve kontakte, a kako bi svi kontakti bili vidljivi istovremeno uradite sljedeće: Uđite u kontakte, izaberite meni u gornjem desnom uglu (prikazan kao tri vertikalno poredane tačke). Zatim, odaberite opciju „kontakti za prikaz“, a potom i prvu stavku „svi kontakti“.

Svako novo ažuriranje bi trebalo da bude prikazano u obliku notifikacije i gornjem lijevom uglu telefona. Kako biste bili sigurni da vaš uređaj posjeduje najnovije ažuriranje softvera, uradite sljedeće: Uđite u podešavanja i slijedite putanju „Settings“, „About phone“, „Wireless update“ i „Check for updates“.

Kako biste sa vašeg Tesla Smartphone uređaja bili u mogućnosti da dijelite internet na druge uređaje potrebno je da aktivirate hotspot na sljedeći način: Settings > More > Tethering & portable hotspot > Wi-Fi hotspot > ON.

Na kraju, ako želite da uklonite Google traku za pretragu sa početnog ekrana, uvijek možete instalirati neki od Launcher-a sa Google Play Store-a.  Ukoliko vam i ovo nije bilo dovoljno, na internet adresi www.tesla.info možete da odaberete željeni model i preuzmete uputstvo za upotrebu.

Podsjetimo, u ponudi kompanije m:tel se nalaze pametni telefoni ovog proizvođača koje možete nabaviti po izuzetno povoljnim cijenama.