Najplaćenije YouTube zvijezde u 2016. godini

no-9-tie-rhett-and-link-5-million

Ludost i kreativnost, dvije stvari koje možda baš vama mogu donijeti milionsku zaradu.

Naime, pojedinci su postali svjesni koliko su društvene mreže moćno sredstvo komunikacije i zarade u današnjem svijetu. YouTube je jedna od tih. Danas postoji mnogo „zvijezda“ ovog video servisa koji godišnje upisuju milione dolara na svoj bankovni račun.

Poznati svjetski mediji napravili su listu 10 najplaćenijih korisnika YouTube-a, a njihova zarada ide do 15 miliona američkih dolara.

  1. Colleen Ballinger

Colleen je vlogerka koja o svemu ima mišljenje. Nekima je zabavna, a nekima igra po živcima. Najčešće priča o životu, filmovima, serijama… Poznata je po prenaglašenoj šminki, a Netflix joj je ukazao priliku da ima svoj šou. Njena zarada se procjenjuje na 5 miliona dolara.

  1. Rheet & Link

Jutjuberi koji i nisu baš u cvijetu mladosti, kao većina sa ove liste. Na listu ih dovodi popularni jutarnji šou koji vode, kao i parodije na poznate ličnosti kojim svakodnevno zasmijavaju oko 4,3 miliona svojih pratilaca. Oni godišnje inkasiraju pet miliona dolara.

  1. German Garmendia

Ovaj muzičar i komičar, najpoznatija je YouTube zvijezda iz Latinske Amerike. Ima dva veoma popularna kanala, a tokom 2016. godine izdao je i svoju prvu knjigu. Prati ga  16.5 miliona ljudi, a  može se pohvaliti zaradom od 5.5 miliona dolara.

  1. Markiplier

Zaljubljenik u video igre, britkog jezika pa mu se često omakne i neka psovka. Trenutno planira započeti karijeru kao glumac i muzičar, iako o tome ne zna ništa, ali kaže da uči. Njegova godišnja zarada se procjenjuje na 5.5 miliona dolara.

  1. Tyler Oakley

Osam miliona ljudi prati ovog LGBTQ aktivistu koji komentariše pop kulturu i politiku. Svoju karijeru je započeo zahvaljujući Ellen DeGeneres. Krasi ga ljubičasta kosa i zarada od 6 miliona dolara.

  1. Rosanna Pansino

Lijepa, vesela Rosanna svakodnevno objavljuje zanimljive recepte koji privlače pažnju 7.5 miliona pratilaca što ovoj kuvarici donose zaradu od 6 miliona dolara.

rosanna-pansino-nerdy-nummies-youtube

  1. Smosh

 Još jedan dvojac koji svakodnevnim komentarima na pop kulturu, godišnje uspiju zaraditi sedam miliona dolara što ih dovodi na četvrto mjesto liste najplaćenijih jutjubera.

  1. Lilly Singh

Lilli, ili kako je naživaju Superžena, snima se, pjeva, komentariše, hejtuje i sve to objavi na svoj YouTube kanal i tako godišnje zaradi 7.5 miliona dolara.

  1. Roman Atwood

Šale, šale, šale i samo šale. To je najkraći opis video klipova koje Roman objavljuje i tako godišnje zaradi osam miliona dolara, a prati ga preko 10 miliona ljudi.

  1. PewDiePie

Stigli smo do prve pozicije na kojoj se nalazi najpoznatiji YouTube gejmer koji godišnje inkasira 15 miliona dolara. Ovaj Šveđanin je upleten u razne malverzacije i namiještanja skrivenih reklama. Bez obzira na sve to, prati ga preko 51 milion ljudi.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se