Written by

Najpopularniji YouToube kanali na svijetu

m:ovo m:ono| Views: 179

YouTube je u polsjednjih par godina postao novi medij, koji je gotovo jednako uticajan  kao i televizija, ako ne i uticajniji posebo kad je u pitanju mlađa populacija. Među najpopularnijima još uvijek su, uglavnom gejmeri, a mi ovam otkrivamo one koji trenutno imaju najviše pretplatnika.

PewDiePie

Ukoliko pratite internet u bilo kojem obliku, ovo ime niste mogli zaobići. On je nekrunisani kralj YouTube-a koji važi za prilično problematičnog. Njegov kanal je u početku bio isključivo gejmerski, a kasnije je dodao i razne recenzije, vlogove i još mnogo toga. Trenutno ima više od 66 miliona pretplatnika.

DudePerfect

Ovo je beskrajno zabavan kanal koji je sa radom počeo prije devet godina. Trenutno ima više od 34 miliona pretplatnika i na njemu možete vidjeti razne vratolomije i neobične eksperimente koje nikako ne bi trebalo da isprobavate u svom domu.

HolaSoyGerman

Ovaj jutjuber je otvorio gejmerski kanal koji je veoma brzo postigao veliki uspjeh, a nakon toga je otvorio kanal koji se bavi raznim recenzijama, vlogovima, izazovima. Broji više od 34 miliona pretplatnika.

Whinderssonnunes

Brazilski jutjuber koji se proslavio parodijama na razne popularne pjesme i vlogovima u kojima je pričao o raznim popularnim temama. Trenutno broji više od 31 milion pretplatnika.

elrubiusOMG

Još jedan gejmerski kanal sa više od 30 miliona korisnika dokaz je da im na YouTube-u još uvijek niko ne može pera odbiti.