Written by

Najskrivenija mjesta svijeta na jednom Instagram profilu

moj android| Views: 59

cr1

Penjač i vizuelni pripovjedač, Cory Richards je proglašen avanturistom godine u 2012. od strane National Geographica. Ovaj momak je sa svojom kamerom izašao iz opremljenog studija u kojem je godinama stvarao, te pošao u divljinu, udaljene krajeve svijeta, otišao do Antarktika i popeo se na Himalaje. U svim njegovim fotografijama vidjećete ne samo avanturistički duh , nego i ljepotu netaknutih predjela, kao i modernog društva. Cory nastoji da ispriča najljepše priče svojim fotografijama i to mu za sada uspijeva.

Do sada su se radovi ovog fotografa pojavljivali u National Geographicu, Outside-u, The New York Timesu, a nagrade osvaja na skoro svim takmičenjima na kojima se pojavljuje. Takođe, Richard se bavi snimanjem kratkih filmova, u kojima je jednako uspješan kao i u fotografiji. Kao najvažnije priznanje izdvaja glavnu nagradu na Banff Mountain filmskom festivalu.

Kao pasionirani alpinista, osvojio je mnoge vrhove. Početkom 2011. godine se popeo na visinu od 8 034 metra, 13. najviššu planinu na svijetu Gasherbrum II, poznatiju kao K4. Prilikom spuštanja, on i njegov prijatelj su preživjeli lavinu, za koju kažu da bi bez problema zatrpala prosječnu kuću ili prevrnula voz. Nakon što se izvukao iz snijega, oduševljen što je preživio, okrenuo je kameru ka sebi, te je tako nastao jedan od kultnih portreta, koji je krasio naslovnicu National Geographica. Svoje fotografije redovno dijeli na Instagramu, a njegov profil trenutno ima 587 hiljada pratilaca koji barem preko fotografija proživljavaju Cory-jeve avanture.

cr456