Written by

Najvažnije sa E3 konferencije

m:ovo m:ono| Views: 425

Svake godine se održava E3 konferencija koja sa sobom donosi potvrdu niza tračeva koji su do tada kolali o datumima izlazaka dugo očekivanih novih video igara. Gejmeri iz cijelog svijeta sa nestrpljenjem očekuju ovu konferenciju i to sa dobrim razlogom budući da će informacije koje su objavljene na ovoj konferenciji oblikovati gejmersku scenu tokom ostatka godine. U nastavku donosimo tri najvažnije stvari koje su odjeknule posljednjim izdanjem E3 konferencije:

Devolver Digital

Na uvjerljivo najzanimljivijoj prezentaciji ovogodišnje konferencije kompanija ’Devolver Digital’ pokazala je svog asa, odnosno tri asa u rukavu: video igrice ’Scum’, ’Metal Wolf Chaos XD’ i ’My Friend Pedro’. ’Scum’ igrici se već može pristupiti na Steam platfomi, ’Metal Wolf Chaos’ prati avanture američkog predsjednika koji se bori protiv zločina na domaćem tlu u posebnom oklopljenom odijelu a ponajviše obećava ’My Friend Pedro’ koja bi mogla biti odlična pucačina po uzoru na popularnu igricu ’Max Payne’.

Maneater

Zločesti momci okeana ajkule već su poslužile kao inspiracija za kreiranje igrica a ovaj put je kompanije ’Maneater’ dovela igrice sa ovom tematikom na novi nivo. Njihova nova virtuelna ajkula polazi na avanturu preživljavanja i osvete u okeanskim dubinama a pri tome je njen glavni plijen sudeći prema naslovu- čovjek.

Nostalgična avantura inspirisana osamdesetim godinama

Igrica ’Knights and Bikes’ kompanije Foamsword Games možda najviše obećava od sve tri. Prikazana je na PlayStation platformi tokom konferencije putem livestream-a i čini se kako bi mogla osvojiti srca kako mlađih tako i starijih nostalgičnih generacija. Ako ste fan serije ’Stranger things’ ovo je prava igrica za vas.