Written by

Najvažniji Android telefoni ikada napravljeni

mobilni svijet, u žiži| Views: 374

Od prvog pametnog telefona prošlo je dosta vremena, a evolucija ovog uređaja je primjetna kod svih kompanija i svakog novog modela. Stručna javnost nedavno je objavila listu pametnih telefona koji su bili od najvećeg značaja i koji su na neki način mijenjali istori bar kad je ova grana tehnologije u pitanju.

Sjetimo se samo nekih od njih.

HTC One M8

Ovaj telefon, kada se pojavio na tržištu privukao je zaista veliku pažnju korisnika 2014. godine. Iako nije bio savršen ostaće upamćen kao jedan od najvažnijih modela pametnih telefona.  Primarna kamera ovog modela imala je 4 megapiksela, bio je veoma elegantnog, luksuznog dizajna, a imao je 2 GB RAM-a. Ovim telefonom HTC je napravio korak naprijed kad je u pitanju premium dizajn i to je samo jedan od razloga zbog kojih će ostati upisan u istoriju mobilne telefonije.

Samsung Galaxy S7 Edge

Ovo je u vrijeme kad je lansiran bio jedan od najboljih mainstream uređaja na tržištu. Nije u potpunosti bio Android, ali Samsung je od S6 modela uveliko smanjio uticaj TouchWiz UI-a. Donio je mnoštvo inovativnosti i krajne korisne funkcije softera što je bio novitet.

Huawei P9

Kompanija Huawei je i prije ovog modela etablirala svoje ime među najboljima, ali sa P modelom su to samo potvrdili jer je to bio među prvim visokobudžetnim telefonima pod njihovim imenom.  Ovaj model je bio jedan od razloga zbog kojih je Huawei postao jednako popularan i na zapadu kao i u Kini. Na tržište je izašao sa kamerom od 12 MP i 12 MP monohromatskom postavkom kao i Leica sertifikovanim objektivima. Huawei je ovim telefonom napravio pomak i kad je dizajn u pitanju jer mu je dao luksuzan i elegantan izgled.

Google Pixel

Jedan od telefona koji se istakao u svakom smislu jeste i Google Pixel koji je oduševio kamerom iako je imala samo jedan objektiv.  Google je ovim telefonom predstavio sjajna kako i hardver tako i softver, a pri tom je bio prilično povoljan.

Samsung Galaxy Note 9

Posljednji na ovoj isti je i najnoviji, predstavljen je u avgustu ove godine, a hype koji se stvorio oko njega još uvijek ne prolazi. Ovo je telefon koji je nešto skuplji od telefona svog ranga, ali mnogi kažu da se isplati. Ima kameru kojom su svi oduševljeni, poboljšanu S Pen alatku koja može služiti kao daljinski i još mnogo toga. Ovo je telefon koji je pomjerio granice u mnogo stavki.