Written by

Najzanimljivije tech igračke

m:ovo m:ono| Views: 79

naslvna

Svako pamti igranje sa omiljenim igračkama u djetinjstvu, poput figurica Nindža kornjača ili Barbike, i koje ih sa nostalgijom vraćaju u bezbrižno doba odrastanja. New York jednom godišnje postane centar svijeta u vrijeme održavanja Sajma igračaka. Proizvođači dječijih igračaka ove godine su u Jacob Javits centru predstavili svoje najnovije proizvode. Iako je na ovom velikom događaju najmanje djece na sajmu se susreću novinari i ljudi iz industrije igračaka, koji dolaze da vide najnovije sprave, lutke, figure i plišane mede.

Na najvećoj predstavi igračaka većina je imala integrisane aplikacije, što znači da će roditelji morati pripremiti svoje pametne telefone, kako bi njihova djeca u potpunosti uživala u igračkama.

Mattel je imao jedan od najvećih štandova na „Toy Fair 2017“, predstavljajući širok dijapazon igračaka u rasponu od Wonder Woman akcijskih figura do Pokemon Mega Construx-a, koje će sigurno je privući pažnju mališana širom svijeta.

Jedna od najboljih igračaka bio je Batmobile iz nadolazećeg „Justice League“ filma o najpoznatijem „šišmišu“ na svijetu. Automobil emituje pravi dim prilikom paljenja motora. Kamera u kabini pruža pogled na svijet otpozadi, a može se povezati sa aplikacijom za smartfon.  

Za roditelje i djecu koja žele aktivnije igračke „Fisher-Price“ idealan je dječiji bicikl opremljen ekranom i aplikacijom koja mališanima omogućuju da vježbaju na stacionarnom biciklu. Što brže „pedalaju“, lik na ekranu se brže pokreće. Idealno za djecu koja uz vježbanje mogu da uče pisanje i čitanje na ekranu, ili da troše energiju dok napolju pada kiša.

Za roditelje beba tu je i Aristotel. Poput Amazon Echo-a i Google Home-a Aristotel omogućava da glasovnim komandama upravlja jednostavnim funkcijama poput puštanja muzike ili uključivanja svjetla. Takođe, moguć je postavljati pitanja poput „Ko je bio 16. predsjednik SAD-a?“. Uključena je i kamera koja omogućava provjeru mališana, dok ugrađena256-bitna enkripciju osigurava uređaj od napada hakera. Možda najimpresivnija sposobnost Aristotela je da otkrije kada beba plače i odmah počne sa uspavankom ili personalizovanom porukom.

„Crayola“ takođe ima mnoštvo tehnološki inspirisanih načina za kreativno izražavanje. Jedan od njig je četka „Wonder Light Up“ koja mališanima pruža da boje svoja mala umjertnička djela koja se prikazuju samo na specijalnom papiru. Prednost ove vrste „bojanke“ je što nema bojazni da bi klinci napravili nered, ili uprljali ruke.

Tu je i modni Superstar kit koji omogućava djeci da bojeći dizajniraju komade odjeće i njihovo snimanje uz pomoć aplikacije.

U međuvremenu, Lionel, klasični model voz kompanije, donosi i svoj voz za 21. vijek sa kontrolama putem aplikacije za mini lokomotivu.  Moguće je promijeniti brzinu, upotrebiti sirenu ili voziti unazad i to sve preko bluetooth-a.

Sve igračke predstavljene na Toy Fair 2017 će se uskoro pronaći u prodaji, pa će roditelji morati pripremiti novčanike, jer će klinci sigurno tražiti neke od njih.