Written by

Nakon ove sedmice Google će izgledati više kao Apple i Amazon

iza ugla, mobilni svijet| Views: 655

Apple, Google i Amazon nalaze se na samom vrhu liste najvrijednijih brendova na svijetu, a njihovi uređaji i usluge bukvalno vladaju našom svakodnevicom.

Koliko god kompanije bile moćne, realnost današnjeg tržišta je da moraju kontrolisati tri povezana segmenta, a to su hardver, softver i servise kako bi ostali lideru na tržištu.

Google već kontroliše softver i servise, a sada nastoji imati kontrolu nad hardverom te efikasnije konkurisati kompaniji Apple, koja svojim telefonima dominira na tržištu smartfona.

Najavom novih modela Pixel 3 pametnih telefona otvara se nova era u borbi za prevlast. Nedavno su predstavljena dva nova Googleova smartphonea – Pixel 3 i Pixel 3 XL koji predstavljaju pokušaj Googlea da se takmiči sa najnaprednijim uređajima, uključujući i Appleov iPhone.

S druge strane brendovi poput Amazona, postali su predvodnici nove ere jer na personalizovan način unaprjeđuju naše živote. Amazon je tako postao najbrže rastući brend jer su uspjeli da redizajniraju svoj svaki sektor, modernizuju streaming servis za muziku, video, kao i da naprave revoluciju sa Echo glasovnim asistentima.

Jedno je sigutno, najuspješniji će ostati upravo oni koji budu uspjeli da se prilagode promjenama i novim potrebama tržišta te stalno u koraku sa potrebama potrošača.