namjestaj kao punjac ikea

Written by

Namještaj kao punjač za vaše pametne telefone

m:ovo m:ono| Views: 60

Dosta vam je zamršenih kablova po kući i vječnog traženja odgovarajućeg punjača za mobilni telefon? Vašim mukama dolazi kraj, i to već u aprilu zahvaljujući švedskoj kompaniji Ikea i Wireless Power Consortium, koje na tržište donose Home Smart namještaj sa integrisanom Qi bežičnom tehnologijom.

namjestaj kao punjac ikea

Ovo novo tehnološko čudo iz Ikee stiže upakovano u stolove, noćne ormariće i lampe u koje su ugrađena postolja za bežično punjenje. Dovoljno je da uključite namještaj u struju, spustite svoj mobilni telefon na postolje i baterija će se odmah početi puniti. Pored toga, Ikea u prodaju pušta i postolja za bežično punjenje koja možete svuda nositi sa sobom.

namjestaj kao punjac ikea2

Home Smart namještaj na postoljima za bežično punjenje ima znak “+” koji označava gdje trebate staviti svoj mobilni telefon. Qi bežična tehnologija se može naći u nekim Windows i Android telefonima, uključujući i Samsung Galaxy S6.

Budući da iPhone i starije verzije Galaxy S ne podržavaju bežično punjenje, iz Ikee su najavili prodaju specijalnih zaštitnih maski za punjenje za iPhone, kao i za prethodne tri generacije Samsung Galaxy S telefona. Nakon što maske stavite na svoj mobilni telefon moći ćete puniti bateriju na Ikeinom Home Smart namještaju. Sada u miru možete popiti svoju prvu jutarnju kafu, a ako vam telefon zazvoni, biće vam nadohvat ruke umjesto na drugom kraju prostorije.