Apple

Written by

Naredne godine iz Apple-a stižu četiri iPhone-a?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 270

Ni ovogodišnja serija iPhone-a nije lansirana, a već su krenule spekulacije o tome kakav je plan ove velike američke kompanije za 2020. godinu.

Prema pisanju JPMorgan-a, Apple će pokušati povećati prodaju iPhone uređaja u 2020. godini lansiranjem četiri modela telefona. Analitičari očekuju da će na tržište biti plasirana bar tri nova OLED telefona sa narednom generacijom modema, a bar dva od njih će imati ToF kameru.

Apple najčešće nove uređaje isporučuje u septembru, a već znamo da ćemo 2019. godine vidjeti samo tri nova uređaja s neobičnim rasporedom kamera, ali generalno boljim performasama.

Analiza iz JPMorgan-a takođe je otkrila da Apple ide na “vrijednosno” tržište, što znači telefon veličine iPhone-a 8, ali bez 5G modema i po znatno nižoj cijeni.

Budući da Tim Cook, CEO kompanije, nije spreman da odustane od premium segmenta, tri očekivana modela za narednu godinu mogla bi imati OLED ekran veličine od 5.4”, 6.1” i 6.7 ”. Sva ova poboljšanja imaće za cilj obnovu rasta prodaje, sa 195 miliona očekivanih jedinica koje će biti isporučene u 2020. godini, u odnosu na procijenjenih 180 miliona u 2019. godini.