Written by

Naredni Huawei budžetski telefon stiže sa četiri kamere

iza ugla, mobilni svijet| Views: 282

Huawei P20 Lite je protekle godine pokupio simpatije korisnika širom svijeta. Ove godine je to uradio Huawei P30 Lite, a uskoro nas očekuje i još jedan model iz serije P sa čak četiri zadnje kamere.

Novi telefon nosiće naziv Huawei P20 Lite (2019), a prema posljednjim informacijama čini se da će imati 5,84 inčni LCD ekran, baš poput svojih prethodnika. Spekuliše se i o promjeni dizajna usjeka na prednjoj strani telefona, kao i rupe na ekranu koja se do sada nalazila u gornjem lijevom uglu. A po svemu sudeći, izdanje P20 Lite za 2019. godinu će na zadnjoj strani uređaja imati stakleni panel i skener otiska prsta.

Sve ljubitelje fotografije obradovaće činjenica da će na poleđini telefona umjesto dvije, biti četiri kamere. Pretpostavlja se da će primarna imati rezoluciju od 24 megapiksela, ali na žalost, još nisu poznate tačne specifikacije objektiva, te informacije o njima možemo samo nagađati.

Pored pomenutih, novi Huawei uređaj će imati i niz internih nadogradnji. Kirin 659 je prošlogodišnji posljednji model konačno zamijenio noviji Kirin 710, te će ovaj čip biti kombinovan s 4GB RAM-a i najmanje 64GB memorije umjesto 32GB, na koje smo navikli. Očekuje se i podrška za microSD kartice, a postoji mogućnost da će biti dostupna i varijanta sa 128GB memorije.

Pametni telefon P20 Lite (2019) će najvjerovatnije imati Android 9 Pie operativni sistem, kao i Bluetooth 5.0 i 4G LTE i snažnom baterijom od 3.000mAh.

Tačan datum predstavljanja uređaja, kao i trenutak i kojem će Huawei P20 Lite (2019) biti dostupan za kupovinu još nije poznat. Ali kada se to dogodi, uređaj će biti dostupan u tri boje koje uključuju Midnight Black, Chrush Blue i Charming Red.