Nat Geo Kids – YouTube kanal za znatiželjnu (odraslu) djecu

Nat Geo Kids je YouTube kanal osmišljen za znatiželjnu (odraslu) djecu čija interesovanja idu od nauke do životinjskog svijeta i zanimljivosti koje čuče u prirodi oko nas.

Zaslužan je za to što pogled na svijet iz dječije perspektive više ne mora biti apstraktan i konfuzan, već prije svega deskriptivan i stavljen u okvir mašte i interesovanja djeteta.

 Istraživanje okoline je na ovom kanalu dočarano potpuno čudnim, divljim i otkačenim video zapisima raznih životinja, smiješnih kućnih ljubimaca, interesantne nauke i drugih stvari koje golicaju maštu radoznale djece.

Na Nat Geo Kids kanalu će sadržaj za sebe pronaći i djevojčice i dječaci, a samo neke od sekcija koje sadrže nekoliko tematskih epizoda/video klipova su: Istražiavnje sa Barbie, Djeca vs. Plastika, Kako stvari rade?, Fantastični veterinari, Čudno ali istinitno, Najluđa mjesta širom svijeta i mnoge druge.

Za ovaj YouTube kanal su uglavnom karakteristični kratki video snimci koji variraju od 30 do 180 sekundi, pa nema dileme da će sve vrijeme njihovog trajanja pažnja djeteta biti usmjerena na usvajanje novih znanja i pogleda na okruženje u kojem odrasta.

https://www.youtube.com/watch?v=IjwksJaxrbY