Written by

National Geografic Channel: preporuke za mart 2016.

m:tel IPTV| Views: 172

Kraljevi rudnika

Budite i dalje uz svoj omiljeni kanal u sklopu Open IPTV-ja koji vam u martu donosi nove serije:

ISTRAŽIVAČ: ŠIROM OTVORENIH OČIJU

Nedjelja, 6. mart u 21.55

PREMIJERA

Ljudsko oko je zadivljujući organ – neki čak tvrde da je ljudsko oko toliko komplikovano da nije moguće da je nastalo evolucijom. Tvrde da je oko toliko savršeno da ga je sigurno neko stvorio. Da li je zaista tako? Jer, za svaku nevjerovatnu stvar koju naše oko može, postoji oko koje to može i bolje! Od orla koji može da primijeti zeca s tri kilometra visine, preko ajkule koja noću vidi u zamućenoj vodi i kameleona s očima koje funkcionišu nezavisno jedno od drugog, pa sve do muve koja vidi deset puta brže – svijet je pun bića koja vide dalje, brže i jasnije nego mi. Putovaćemo do najdaljih grana drveta života kako bismo shvatili na koji način živa bića sagledavaju svoju okolinu. Simulacijama i demonstracijama ilustrovaćemo kako bi život izgledao ako bismo imali takve sposobnosti. Na kraju ćemo shvatiti zašto su životinje evolucijom stekle vid kakav imaju i zašto je naš mnogo slabiji. Ako je ljudsko oko stvoreno, tvorac nas nije mnogo volio.

VELIKE POPRAVKE, ALJASKA

Od 7. marta, ponedjeljkom u 20.55

PREMIJERA

U divljini, u udaljenim dielovima svijeta, može se zaraditi bogatstvo. Od lova na rakove u Beringovom moru do pilotiranja iznad zaleđene tundre – ako imate hrabrosti i opreme, novac je tu. Međutim, zarada sa sobom nosi brojne rizike, a svaki od ovih poslova zavisi isključivo od mašina. A kad se mašina pokvari, nastaju ozbiljni problemi. Nema mehaničara, nema lokalne gvožđare, nema ko da dođe u pomoć. Kad mašine ne rade, novac ne stiže, a svaka propuštena sekunda je izgubljeni prihod. U takvim trenucima postoji samo jedna grupa momaka kojima se možete obratiti – majstori mehaničari.

KRALJEVI RUDNIKA

Od 15. marta, utorkom u 21.55

PREMIJERA

Vrhunski lovac na drago kamenje Gaj Klaterbak okupio je sjajnu ekipu da bi zaradio bogatstvo u trgovini dragim kamenjem. Ali ulozi ne mogu biti veći. Grupa neznanaca rizikuje svoj novac, vrijeme i reputaciju na osnovu Gajevog obećanja avanture, dragog kamenja i velike zarade. Prva potraga dovodi ih iz raznih krajeva svijeta na udaljeno ostrvo Šri Lanke, gdje bogatstvo može biti ili stečeno ili izgubljeno. Nadaju se da će tu iskopati, isjeći i prodati dovoljno safira da dođu do velike zarade. Međutim, imaju samo šest dana da završe svoju misiju.

 

Kanal National Geographic dostupan je svim Open IPTV korisnicima na poziciji 401.

Za više informacija o aktuelnoj Open ponudi i drugim Open IPTV sadržajima posjetite stranicu open.mtel.ba.