Written by

National Geographic predstavlja dokumentarac: Dajana – prema njenim riječima

m:tel IPTV| Views: 104

petak

 

Ovaj intimni portret popularne princeze, ispričan u potpunosti njenim glasom putem malo poznatih snimaka, biće premijerno prikazan 12. avgusta u 23.00 časova.

Godine 1991, u Kensingtonskoj palati u Londonu, Dajana, princeza od Velsa, učestvovala je u nizu tajnih intervjua koje je, uz njenu dozvolu, za novinara Endrjua Mortona zabilježio blizak prijatelj. Morton je pisao knjigu o Dajaninom životu da bi otkrio kakav je zapravo život žene koja je fotografisana više puta od ijedne druge na svijetu. Javnost nije znala da se Dajana, princeza od Velsa, udala za Njegovo Visočanstvo princa od Velsa u trenutku krize. Dokumentarni film National Geographic kanala otkriva Dajanine misli i osjećanja u ovom veoma specifičnom trenutku u njenom životu, predstavljajući jednu stranu veoma komplikovane priče – njenu stranu. Ispričana u potpunosti princezinim glasom, većina ovih jedinstvenih snimaka nikad ranije nije emitovana.

Dokumentarni film „Dajana: prema njenim riječima“ spaja arhivske video snimke i fotografije sa ovim rijetko emitovanim audio snimcima kao najnovije ostvarenje National Geographic dokumentarnih filmova.

04 03 02

U izvršnoj produkciji priznatog dobitnika nagrade Pibodi, Toma Dženingsa iz kompanije „1895 Films“ („Katastrofa Čelendžera: Izgubljeni snimci“; „Martin Luter King: Snimci ubistva“), novi dokumentarac daje svježu perspektivu princezinog emocionalnog putovanja od djetinjstva do veze sa Njegovim Visočanstvom princom od Velsa i njenog javnog života pod mikroskopom.

Dajana je postala poznata kao narodna princeza. Samo nekolicina javnih ličnosti bila je voljena i ostala zagonetna kao Dajana, princeza od Velsa. U trenutku kada je stidljiva vaspitačica svojim prirodnim šarmom privukla pažnju nasljednika kraljevskog trona, moderna ikona je rođena.

Pričajući živopisne detalje, princeza Dajana se prisjeća priče o svom životu opisujući okolnosti u kojima se našla 1991. godine. Ona otvoreno vodi gledaoce od svog nesrećnog djetinjstva do nespretnog upoznavanja sa Njegovim Visočanstvom princom od Velsa kad je imala samo 16 godina, kao i dramatične priče o proboju mlade devojke na svjetsku scenu. Štampa ju je progonila, a nacija ju je prihvatila, očarana „bajkovitom“ romansom, dok je ona bila potpuno nepripremljena na slavu koja ju je okružila.

Budite u subotu, 12. avgusta uz kanal National Geographic, koji vam je dostupan u Osnovnom Open IPTV paketu na poziciji 401.

Za više informacija o Open IPTV sadržajima posjetite stranicu open.mtel.ba