Written by

Naučite novi jezik uz aplikaciju Duolingo

m:reza, preporučujemo| Views: 194

Uzimajući u obzir količinu aplikacija za učenje jezika koje se nalaze na tržištu, ne možemo da vas ne upitamo koliko jezika vi govorite?

Slobodno možemo reći da je poznavanje stranih jezika postalo neophodno svakom čovjeku. Zašto? Da li je adekvatan odgovor na pitanje rezultat jednog istraživanja koje je pokazalo da više od 508 miliona ljudi širom svijeta govori engleski jezik? Ili možda poznata činjenica da posljednjih nekoliko godina čak i mališani u osnovnim školama uče, pored maternjeg, engleski, njemački ili neki treći strani jezik?

Srećom, zahvaljujući velikom broju različitih softvera koje možemo pronaći u Play i App Store-u, to možete učiniti relativno lako i brzo.

Jedna od najboljih aplikacija za učenje stranih jezika svakako je Duolingo. Njena prednost je i ta što aplikaciju možete potpuno besplatno preuzeti na vaš Android uređaj. Na vama je, ipak, samo jedan teži zadatak – da izdvojite slobodno vrijeme kako biste što brže savladali nove vještine.

Duolingo predstavlja softver koji uspjeva da istovremeno bude i edukativan i zabavan te na taj način osigurava da mu se stalno vraćate kako biste naučili još nešto. Nudi veliki izbor zadataka različitog tipa, pomoću kojih ćete poboljšati komunikaciju, gramatiku, ali i povećati fond riječi koje možete koristiti u svakodnevnom govoru.

Zahvaljujući sjajnom korisničkom interfejsu i količini informacija koje su implementirane u sam softver, možete da naučite španski, francuski, njemački, italijanski, ruski, portugalski, turski, holandski, irski, danski, švedski, ukrajinski, esperanto, poljski, grčki, mađarski, norveški, hebrejski, velški i engleski jezik, ali i egzotični svahili.

Preporučujemo vam da potražite Duolingo u Play Store-u, kao i da izaberite jezik, počnete sa rješavanjem testova i naučite nešto novo.