Written by

Ne gubi glavu – ne koristi telefon dok voziš!

m:tel info, m:vijesti| Views: 455

NIJEDAN POZIV NIJE VAŽNIJI OD ŽIVOTA

Znajući koliko je bitna savjesna upotreba mobilnih telefona u vožnji, kompanija m:tel je, u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS, četvrtu godinu za redom uspješno realizovala društveno odgovornu kampanju  pod sloganom „Ne gubi glavu – ne koristi telefon dok voziš!“ 

„Rješenja iz kampanje kreirana su tako da vas zaboli stomak i da dobro razmislite kada sljedeći put kažete suvozaču da vam pruži telefon koji zvoni, da biste se javili”, ističu u kompaniji m:tel pozivajući se na činjenicu da volan i mobilni telefon nikada ne treba da se koriste zajedno, budući da je veliki broj saobraćajnih nesreća uzrokovan upravo ljudskim faktorom i nepažnjom vozača.

Naime, da bi se podigla svijest o ovom problemu, širom svijeta se kontinuirano kreiraju kampanje koje apeluju na učesnike u saobraćaju da kada voze, ostave telefone.

Širenje odgovorne poruke upozorenja sa ciljem sigurnijih saobraćajnica i, u krajnjem, spašavanja ljudskih života, ne bi bilo moguće bez brojnih medijskih pokrovitelja.

Kampanju su ove godine podržali: RTRS, BN TV, ATV, PINKBH TV, RTV Istočno Sarajevo, TV K3 Prnjavor, Nezavisne novine, Glas Srpske, EuroBlic, Večernje novosti, portali 6yka.com, capital.ba, mondo.ba, nedeljno.com, inmediasres.ba, radio Nes, radio Džungla,  Metromedia, INFOmedia, Nova Oprema, DL plakat.

 „Nijedan telefonski poziv ili poruka nisu toliko hitni da ugrozite sopstveni život, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju. Zato, ne gubite glavu – ne koristite telefon dok vozite!“, zaključuju u kompaniji m:tel i dodaju da, iako je kampanja formalno završena, savjesna vožnja bez telefona nema rok trajanja.