Written by

Ne gubi glavu – Ne koristi telefon dok voziš

m:vijesti| Views: 168

Kao i protekle četiri godine, i ovoga ljeta, kompanija m:tel skreće pažnju javnosti na nužnost pametne vožnje bez upotrebe mobilnih telefona, društveno odgovornom kampanjom „Ne gubi glavu – Ne koristi telefon dok voziš“

Kampanja se realizuje u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS, Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Auto-moto savezom RS i brojnim medijskim pokroviteljima.

Naime, rezultati stručnih studija govore da je upravo upotreba mobilnog telefona u toku vožnje, jedan od faktora ometanja vozača i izazivanja nesreća, koje nerijetko imaju tragične posljedice. Takođe, podaci govore da je mobilni telefon jedan od najprisutnijih uređaja u vozilu, koji vozači koriste.

„Kampanja ima za cilj da podigne svijest o tome da je telefon nužno ostaviti u određenim situacijama, te da su propušteni pozivi ili poruke neuporedivo manje bitni od sigurnosti na ulicama i ljudskih života”, ističu u m:tel-u.

Svjesni značaja ove teme, kampanju su medijski podržali: RTRS, BN TV, ATV, PINKBH TV, RTV Istočno Sarajevo, TV K3 Prnjavor, Nezavisne novine, Glas Srpske, EuroBlic, Večernje novosti, portali 6yka.com, capital.ba,mondo.ba, nedeljno.com, inmediasres.ba, radio Nes, radio Džungla,  Metromedia, INFOmedia, Nova Oprema, DL plakat.